Gear VR Game Review: Orion Trail

Neem plaats op de kapiteinsstoel en begeef je in de bizarre en gevaarlijke wereld van Orion Trail waar slechts de mensen met het meeste geluk, het meest dappere karakter en meest koppige instelling kans maken op een goed einde.

Je komt vreemde gasten tegen als Synapsion Brain Beast en Baxxtar the Instructor die je de stuipen op het lijf zal jagen. Ook zul je overrompeld worden door de charmes van Warp Weasel met drie ogen. Ga jij dit avontuur overleven?

  • Ontwikkelaar: Schell Games
  • Genre: Avontuur / Strategie
  • Prijs: €4,99

Game Review

ot3Orion Trail is de Gear VR versie van een PC game die tot stand kwam na een succesvolle Kickstarter campagne. De retro stijl van het origineel is in stand gebleven en vertaald naar een VR omgeving.

Liefhebbers van Science Fiction en klassieke adventure spellen zullen genieten van de vele verwijzingen die in dit spel terug te vinden zijn. Soms heel subtiel, vaak ook overduidelijk.

Er zijn zes missies die je gaandeweg zult vrijspelen, verder is het avontuur behoorlijk lineair van structuur. Je kiest als eerste jouw team die bepaalde karaktereigenschappen bezitten als Aanvallen en Diplomatiek.

Dan kun je het ruimteschip uitrusten met eten en brandstof. Je ziet het, Orion Trail is een strategiespel waarbij jouw grijze massa wordt geprikkeld. Toch wordt het nergens te serieus, het verhaal is absurd en wordt verteld met veel humor.

Beeld en Geluid

ot2De 8-bit graphics komen goed tot hun recht op de Gear VR. In tegenstelling tot de PC versie worden hier meer 3D effecten gebruikt waarmee het meer is dan een panorama versie van het origineel.

Er is aandacht besteed om het uiterlijk wat meer glans te geven zonder het authentieke karakter te verliezen. De muziek past ook bij het old-school karakter met chip-tunes die recht uit de jaren tachtig lijken te komen.

Besturing

ot1Je kunt Orion Trail spelen met zowel een controller als het touchpad. Beide methodes werken, het is geen actiespel dus je kunt meestal op je gemak jouw keuzes maken.

Een controller maakt navigeren wel eenvoudiger, voor lange speelsessies heeft een controller zeker de voorkeur.

Conclusie

Als je van de klassieke Star Trek serie houdt en je bent bekend met het oude computerspel “Oregon Trail” mag je dit spel niet missen. Alle nostalgie gevoelens worden aangesproken en het spel wordt met veel humor gepresenteerd. Het is interessant om te zien hoe de 8-bit stijl wordt vertaald naar een VR omgeving. De PC versie ligt dichter bij de originele grafische stijl van oude strategie en adventure spellen, de Gear VR versie geeft dit spel letterlijk een nieuwe dimensie.

Naast het VR sausje is Orion Trail als spel niet veel anders dan de PC game. Wanneer je die hebt gespeeld zul je hier weinig verrassingen tegenkomen. Wat betreft gameplay is dit ook niet direct de meest voor de hand liggende game om te vertalen naar VR. Je moet veel teksten lezen en knoppen drukken, daarom heeft een externe controller de voorkeur.

Wat betreft gameplay lijken de keuzes niet altijd zoveel uit te halen. Het lijkt een spel waar strategie een belangrijke rol speelt, toch is er een flink element van toeval. Veel situaties staan of vallen met een draai aan het wiel, en je hebt geen invloed over de uitkomst hiervan. Dat maakt jouw doordachte keuzes van daarvoor een beetje onbelangrijk.

6.7 Total Score
Een leuke 8-bit game in VR

Orion Trail is een interessante vertaling van een ode aan klassieke spellen. De VR versie ziet er wezenlijk anders uit dan het origineel met behoud van het eigen karakter. Je moet veel lezen en opties kiezen. De Gear VR heeft niet het meest scherpe beeld, gelukkig is alles goed te lezen. Voor liefhebbers van Star Trek en retro games is dit spel aan te raden. Voor het grote publiek is dit spel misschien iets té ver verwijderd van de huidige standaard in gameplay.

Gameplay
6
Besturing
7
Graphics
7
Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!