Gear VR Game Review: Smashing the Battle

Smashing the Battle is een Hack-n-Slash actiespel waar je in de rondborstige huid kruipt van twee heldinnen en de strijd aangaat met een leger aan robots. Je moet kogels ontwijken, langs gevaarlijke obstakels manoeuvreren en vele tegenstanders uitschakelen.

  • Ontwikkelaar: StudioHG
  • Genre: Arcade / Actie / Vechten
  • Prijs: €9,99

Game Review

smash2Dit is een spel met heel veel actie. Er vliegen continue kogels en andere zaken langs je netvlies, het is een echte “button-masher” waar je kramp van in je vingers zult krijgen.

Smashing the Battle is op verschillende platformen uitgebracht waaronder de Gear VR. Het is niet het goedkoopste spel in de app store, het is wel goed afgewerkt met een herkenbare en flitsende Manga stijl.

Beeld en Geluid

Jsmash1e kunt kiezen uit een vrouwelijk karakter met grote borsten en een vrouwelijk karakter met nog grotere borsten. Het hele spel is over-the-top vormgegeven maar dit “detail” valt toch wel op. Het moet gezegd worden dat het spel er heel goed uitziet.

Veel kleuren, goede animaties en fantastische effecten. Zeker met een VR headset knalt alles over je netvliezen. Ook je oren krijgen het flink te verduren met harde muziek en nog hardere knallen. Je kunt het volume uiteraard lager zetten maar dat is eigenlijk niet de bedoeling.

Besturing

smash3Je hebt een externe controller nodig bij dit spel. Je moet flink op de knoppen rammen wat bij dit genre standaard is. Het aantal gebruikte knoppen is overigens beperkt, het is niet erg dat je geen zicht hebt op je handen.

De besturing is verder in orde, je kunt vrij rondlopen, schieten, bommen gooien en dat soort zaken. Tussen de levels door kun je het karakter verder upgraden voor nog meer explosief geweld.

Conclusie

smashtitleSubtiel staat niet in het woordenboek van de maker. Het spel is overigens gemaakt door slechts één persoon en dat zou je niet zeggen. Audiovisueel ziet het spel er uitstekend uit, en het speelt ook goed. Als je houdt van vechtspellen als Dynasty Warriors en Devil May Cry is Smashing the Battle het spel voor jou op de Gear VR.

Er zat een verhaal in het spel maar dat is in de Gear VR versie weggelaten. Je zult verder geen belangrijke informatie missen, of je moet meer willen weten over de achtergrond van de dames of de motivatie van de moordlustige robots. Het spel is min of meer non-stop actie, tussen elk level is er een rustpauze waarbij je het arsenaal kunt versterken.

Er is een ruime keuze aan arena’s en levels, je zult je niet snel vervelen. Het spelconcept is overigens wel monotoon, maar liefhebbers van dit soort vechtspellen zullen daar geen probleem van maken. Je kunt kiezen uit twee spelkarakters, ieder met een eigen stijl van vechten. Dat brengt de nodige variatie in de gameplay en biedt je meer waar voor je geld.

7.3 Total Score
Harde actie zoals het bedoelt is

De cartoon stijl sluit perfect aan bij andere Aziatische spellen maar alles lijkt nog een tandje hoger geschakeld. Het figuur van de dames is echt overdreven met een onmogelijke cup maat, het lijkt af en toe meer op een parodie van het genre. Hoewel het erg leuk is om de visuele effecten van dichtbij en om je heen mee te maken voegt VR verder niet veel toe aan de gameplay. Je zou het spel ook op een televisie kunnen spelen met een controller in je hand. Als je tien euro toch teveel vindt kun je gratis het VR spel Herobound Gladiators downloaden. Dat is online vechtspel dat je vanuit een gelijksoortig perspectief ziet. Als je daar op uitgekeken bent kun je met Smashing the Battle de volumeknop nog eens flink omhoog schroeven.

Gameplay
7
Graphics
7
Besturing
8
Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!