Gear VR Review: EVE Gunjack

EVE: Valkyrie is dé releasegame van de eerste consumentenversie van Oculus. Voor de mensen die geen Oculus Rift thuis hebben, niet getreurd. EVE: Gunjack is verkrijgbaar voor de Gear VR, en daar zijn wij niet treurig om. CCP Games uit Ijsland hebben er voor gezorgd dat de mobiele versie zeker niet onder doet voor de Rift versie.

eve-gunjack-oculus-rift5-810x456Ontwikkelaar: CCP Games

Leeftijd: 13+

Genre: Shooter

Prijs: €9,99

Omschrijving

In deze Space Shooter stap je in de wereld van EVE: Online maar dit keer verken je niet het heelal. Je knalt zoveel mogelijk ruimteschepen uit de lucht vanuit jouw gepantserde koepel. In tegenstelling tot de strategische voorganger ligt de focus in dit spel compleet op actie. Neem plaats in de carrousel der verderf en schiet zonder genade!

Gameplay

HighresScreenshot000058f97EVE: Online is een zeer populaire MMO die zich afspeelt in de ruimte. Speciaal voor VR headsets werd EVE: Valkyrie gemaakt waarbij de focus meer op actie ligt. EVE: Gunjack maakt het concept nog wat eenvoudiger en geeft je een combinatie van Asteroids en Galaga in een aantrekkelijke omgeving.

Een “turret shooter” is een soort schietspel waarbij je rond kunt draaien en alles kunt schieten wat voor je vizier komt. Je kunt niet zelf sturen en manoeuvreren. Daarmee is Gunjack een ideaal spel om te spelen op de Gear VR. Voor fans van de MMO is dit spel enerzijds een feest van herkenning, anderzijds mis je het gevoel van vrijheid van het origineel. Veel verhaal hoef je niet te verwachten, na een korte introductie stap je in de actie die niet meer stopt.

Graphics

Gunjack-StaticFieldGunjack is absoluut één van de mooiste mobiele games op de markt. Op de Gear VR ziet alles er verbluffend goed uit, en de verversingssnelheid hapert geen moment. De effecten zijn overweldigend, door alle actie valt het niet echt op dat het aantal polygonen een beetje beperkt is.

Op het geluid valt niets aan te merken, je krijgt dezelfde kwaliteit geluidseffecten en muziek die direct van het origineel afkomstig zijn. De combinatie tussen beeld en geluid maakt dit absoluut een indrukwekkende ervaring.

Besturing

gunjack1Je kunt het spel spelen met een controller maar dat hoeft niet. Naast het bewegen van je hoofd maak je ook gebruik van het trackpad op de Gear VR. Dat werkt goed, al speelt het met de controller toch net een stukje prettiger. Het is goed dat je een volwaardig spel als Gunjack kunt spelen zonder extra accessoires. Het is een kwestie aan aanschaffen, downloaden en spelen maar!

Conclusie

gunjack2Eigenlijk is Gunjack een vereenvoudigde versie van Valkyrie wat weer een vereenvoudigde versie is van EVE: Online. Als je vanuit dat oogpunt kijkt is Gunjack een simpel spelletje. Als je het spel bekijkt als een shooter voor een mobieltje is het wel degelijk een indrukwekkende ervaring. De Unreal Engine 4 wordt tot het uiterste geduwd zonder een frame te laten vallen. De visuele effecten knallen van het scherm en met een hoofdtelefoon zit je helemaal in de wereld van EVE.

Het spelconcept is behoorlijk “retro”. Net als de antieke Asteroids schiet je om je heen, en net als de klassieker Galaga wordt je getrakteerd op hordes agressieve tegenstanders. Je kunt power-ups verzamelen tijdens het spel voor een klein stukje strategie en variatie.

maxresdefaultHelaas kun je niet verschillende wapens in je arsenaal houden, dat zou de strategie van het spel wel positief beïnvloeden. Nu moet je de eerste power-up opmaken en vervolgens kun je weer een andere upgrade binnenhalen door op het trackpad te drukken.

Het gebrek aan diepgang is jammer wanneer je kijkt naar het origineel. Het is wel te begrijpen als je de beperkingen van mobiele hardware in acht neemt. Het is al een klein mirakel dat dit spel er toch zo goed uitziet. Voor een mobiele game ligt de prijs met 10 euro aan de hoge kant. Je hoeft gelukkig geen upgrades en abonnementen aan te schaffen zoals dat met Valkyrie en EVE: Online wel het geval is. Je kunt dit spel ook offline spelen.

8.5 Total Score
Een virtueel hoogtepunt

EVE: Gunjack is een goed voorbeeld van een actieshooter voor VR headsets. Naast de ondersteuning voor VR is het spel niet echt vernieuwend te noemen, het heeft wel de lat gelegd voor komende spellen.

Gameplay
9
Graphics
8
Besturing
9
Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!