Gear VR Review: Minecraft

minecraftOntwikkelaar: Mojang AB

Leeftijd: 13+

Genre: World Building

Prijs: €6,99

Omschrijving

minecraft2Minecraft is één van de populairste spellen van afgelopen jaren. Het spel met de blokkerige graphics maar onbegrensde mogelijkheden wist snel een grote schare fans aan zich te binden.

Na de PC versie werd Minecraft ook vertaald naar andere platforms waaronder consoles en mobiele apparaten. De Gear VR versie is gebaseerd op de Pocket Edition en brengt alle bekende features voor het eerst naar een VR platform.

Gameplay

mine1De Gear VR versie van Minecraft is eigenlijk Minecraft: Pocket Edition. De eerste versie van de mobiele game liet nog te wensen over. Na een aantal ingrijpende updates, bug fixes en een betere code onder het spel is de Pocket Edition uitgegroeid tot een waardige toevoeging aan de PC versie.

Je kunt nu overal Minecraft spelen voor een heel schappelijke prijs van 7 euro. Als je al eerder de mobiele versie hebt gekocht zul je geen bijzondere verrassingen tegenkomen. Het is wel even een bittere pil om te slikken dat je weer moet betalen voor in principe hetzelfde spel.

Je kunt niet “upgraden” naar de VR versie, je moet het spel opnieuw kopen. Toch is het de moeite waard, in vergelijking met de vele Virtual Reality demo’s en 360 graden videoclips in de Oculus Store is Minecraft wel een compleet spel om urenlang van te genieten.

Graphics

mineDe graphics zijn in de herkenbare Minecraft stijl met blokkerige karakters. Als je de PC versie bent gewend zul je merken dat je niet zover in de diepte kunt kijken, dat is een beperking van de mobiele hardware. Er komen af en toe nog wel wat “glitches” voor, kleine foutjes in het beeld maar niets om je zorgen over te maken.

Je kunt kiezen voor de echte VR modus, daarbij sta je echt in de wereld van Minecraft en dat is een ware beleving. Je staat voor het eerst in de wereld van Minecraft, je hebt een gevoel van schaal die je op een scherm nooit zou kunnen ervaren.

Voor de starters in Virtual Reality is er een speciale stand om het spel op een virtuele televisie te spelen. Het lijkt dan alsof je in een huiskamer zit en Minecraft wordt weergegeven op een plat beeldscherm. Zo zal een nieuweling in VR niet zo snel misselijk worden. Dat is een slimme keuze, met een tik op het Gear VR besturingspaneel stap je door het beeldscherm in het spel.

Het geluid is gelijk aan de mobiele versie, met de Gear VR zul je waarschijnlijk een hoofdtelefoon dragen, dat verhoogt de sfeer enorm.

Minecraft%20GearVR

Besturing

Je hebt een Bluetooth controller nodig voor dit spel. Dit kan in principe elke controller zijn die je kunt koppelen aan jouw Android apparaat. Alleen met de mini controllers mis je enkele knoppen, je kunt beter met een volwaardige controller spelen.

Conclusie

Minecraft: Pocket Edition was al een goede versie van het bekende spel, in VR komt het helemaal tot leven. Voor het eerst kun je rondlopen in jouw virtuele wereld en dat is indrukwekkend. Dit is een spel waar je de tijd voor moet nemen, de Gear VR is relatief licht en draadloos waarmee de keuze voor dit systeem in plaats van de Rift of Vive logisch is. Op de HTC Vive is al een Minecraft Mod te spelen, en een officiële Oculus Rift versie zal later volgen.

Maar deze Minecraft kun je overal spelen en dat maakt het bijzonder. Als je in het bezit bent van een recent Samsung Galaxy toestel en een Gear VR is Minecraft het beste en meest complete spel dat je op dit moment kunt kopen. Met een aanschafprijs van €6,99 is Minecraft voor Gear VR beslist de moeite waard.

8 Total Score
Spelen met blokken is ineens veel leuker geworden!

Als je in het bezit bent van een recent Samsung Galaxy toestel en een Gear VR is Minecraft het beste en meest complete spel dat je op dit moment kunt kopen. Met een aanschafprijs van €6,99 is Minecraft voor Gear VR beslist de moeite waard.

Gameplay
9
Graphics
7
Besturing
8
Wat vind jij? 4.13 (8 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!