Gear VR Game Review: Esper 2

Omschrijving

Wat zou je doen als je met je gedachten voorwerpen kon bewegen? Als agent van de organisatie ESPR moet je vele puzzels oplossen waarbij je geheimen zult ontdekken en boosaardige plannen zult stoppen. Ook zul je regelmatig (virtueel) flauwvallen, dat hoort er nou eenmaal bij wanneer je in dit avontuur stapt. Esper 2 is het vervolg op de succesvolle puzzel game Esper, en deze keer mag je het kantoor verlaten!

  • Ontwikkelaar: Coatsink
  • Genre: Puzzel
  • Prijs: €9,99 (normale prijs)

Omschrijving

esper-3Wat zou je doen als je met je gedachten voorwerpen kon bewegen? Als agent van de organisatie ESPR moet je vele puzzels oplossen waarbij je geheimen zult ontdekken en boosaardige plannen zult stoppen.

Ook zul je regelmatig (virtueel) flauwvallen, dat hoort er nou eenmaal bij wanneer je in dit avontuur stapt. Esper 2 is het vervolg op de succesvolle puzzel game Esper, en deze keer mag je het kantoor verlaten!

Game Review

Esper was een verassingshit voor de Gear VR dus een vervolg kon niet uitblijven. De eerste Esper werd goed ontvangen maar had toch een aantal vervelende aspecten die frustrerend konden zijn. Bij Esper 2 zijn deze foutjes gladgestreken, daarnaast is het verhaal een stuk uitgebreider. Je bent niet meer beperkt tot een kantoor om te puzzelen, je moet nu echt aan het werk!

Beeld en Geluid

esper-2In de eerste Esper waren de objecten veel te groot. Het leek alsof je een kabouter was. Het gevoel van schaal is in het tweede deel opgelost. Daarnaast zit er ook veel meer variatie is Esper 2. Je ontdekt nieuwe kamers en wordt in diverse situaties geplaatst. Grafisch is het spel goed afgewerkt met een cartoon stijltje.

Het geluid is wederom dik in orde. Esper stond bekend om de stem van Eric Meyers, met een script dat droop van het sarcasme. Ditmaal zijn er nog enkele acteurs aan toegevoegd waaronder Nick Frost, vooral bekend van Shaun of the Dead en Hot Fuzz.

Besturing

Hoewel je het spel met een externe controller kunt besturen werkt Esper 2 ook goed met het touchpad. De manier van objecten manipuleren is wat verfijnd ten opzichte van het eerste deel. Je kijkt, tikt op een object en kunt door rustig te vegen het object sturen. Soms is dat een beetje onhandig maar het werkt een stuk prettiger dan in het eerste deel. Je hoeft niet te lopen, je teleporteert naar verschillende locaties en kamers.

Conclusie

esper-1Esper was een interessant experiment in VR gaming. Daarbij werden enkele hele slimme ideeën gebruikt, maar sommige spelelementen werkten niet helemaal lekker.

In Esper 2 is de enigszins drukke kamer vervangen door losse ruimtes met ieder een eigen puzzel. Dat geeft meer ruimte om interessante puzzels te ontwerpen. Het geeft het spel ook meer karakter, je voelt je niet meer zo opgesloten.

In Esper 2 is het verhaal een stuk uitgebreider dan in deel 1. Je hebt deze keer echt het gevoel in een avontuur te stappen binnen een volledige wereld. Uiteindelijk is het nog steeds een puzzel spel met duidelijke uitdagingen, het spel geeft je wel een doel om naartoe te werken. Je wilt ontdekken hoe het verhaal in elkaar steekt.

De stemmen zijn wederom van een hoog niveau. De cast is uitgebreid, alle rollen worden ingevuld door professionals. Dat geeft het spel een extra kwaliteit waar veel spellen te weinig aandacht aan besteden. De teksten zijn ook slim in de gameplay verwerkt, de acteurs lijken echt te reageren op jouw acties.

8.5 Total Score
Wederom een hit

Op het moment van schrijven waren beide Esper spellen in de aanbieding. Deel 1 is meestal de helft van de prijs van deel 2. Hoewel het verhaal van deel 2 verder gaat waar deel 1 stopt is het niet nodig met de eerste Esper te beginnen. Sterker nog, Esper 2 vervangt voor een groot deel de noodzaak het eerste deel te spelen. De meerprijs is zeer terecht, Esper 2 voelt als een compleet spel terwijl Esper duidelijk nog een experiment is. Als je houdt van een goed afgewerkt puzzelspel met een flinke dosis Britse humor is Esper 2 een uitstekende keuze. Let op de prijzen, dit spel is regelmatig in de aanbieding voor de Gear VR.

Gameplay
9
Graphics
8
Besturing
8
Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!