Homido VR

De Homido is één van de vele virtual reality brillen voor je smartphone. Deze bril onderscheid zich door een stevige bouw, instelmogelijkheden en een eigen applicatie maar is dit de hoge prijs waard?

What’s In The Box?

homido4

De Homido wordt geleverd in mooi ontworpen verpakking met essentiële informatie over de vr bril. Handig is toegevoegde QR die gescand kan worden om te bepalen of de vr bril geschikt is voor jou smartphone.

met daarin een stevig zwarte case waar alle benodigdheden voor een optimale vr ervaring te vinden zijn. De Homido wordt geleverd met twee rekbare hoofdbanden die al aan het apparaat vastzitten en een additionele band voor over je hand. Daarnaast zijn er in te doos twee extra setjes lenzen te vinden voor bijzienden verzienden mensen.  Alle benodigde informatie over de Homidio en zijn werking zijn te vinden in de uitgebreide handleidingen. Mochten je lenzen vies worden dan biedt het meegeleverde schoonmaakdoekje uitkomst.  De case zelf is zeer stevig en beschermt de bril goed tegen schade van buitenaf en maakt het zeer eenvoudig de bril mee te nemen.


homido2Gebruik

De bril is wanneer je beschikt goed zicht direct te gebruiken, ben je bij-of verziend dat moet je eerste goede lenzen in de bril plaatsen. De hoofdbanden die om je hoofd gaan zitten al aan de Homido bevestigd en kun je eenvoudig op afstellen met het klittenband. Wil je wat extra comfort en verzekert zijn van een trillingvrije vr ervaring dan kun je eventueel kiezen om de band die over je hoofd gaat aan de Homido te bevestigen.

Het plaatsen van je smartphone is tevens zeer eenvoudig. Je schuift de buigzame plastic klep iets naar voren waarna je met een simpele beweging je telefoon erachter schuift. De Homido maakt geen gebruik van een fragiel mechanisme, zuignapjes, of andere systeem. Je smartphone zit gewoon direct klemvast. De fabrikant raad voor een optimale vr ervaring een telefoon van ongeveer 5 inch aan maar die Homido werkt met smartphones van ongeveer 4 tot 6 inch.

Wanneer je een app, game of 360 graden video hebt gestart kun je met de twee ronde knoppen aan de zijkant de afstand tussen de lenzen en de smartphone verstellen. De knop aan de bovenzijde kan gebruikt worden om de lenzen in de breedte te af te stellen om zo optimaal afgestemd te worden op de ruimte tussen je ogen. Dit is een perfect systeem wat je enkel bij vr brillen in het hoge segment vindt en wat garant staat voor een scherp beeld, helemaal in combinatie met de drie verschillende lenzen.

Comfort

De bril beschikt over drie hoofdbanden waardoor deze zeer stevig en comfortabel op je hoofd zit. Het is wel aan te raden de banden goed, lees: straks af te stellen. Wanneer dit eenmaal gebeurd is heeft schuift de bril geen centimeter.  De schuimrubberen binnenzijde zorgt voor een aangenaam gevoel hoewel deze nog weleens dubbel wil klappen. Daarnaast wordt kan het vrij heet worden wanneer je de bril voor langere tijd draagt. Bij veel vr brillen wil het nog weleens voorkomen dat de lenzen beslaan waardoor je zicht zeer beperkt is. De Homido heeft houdt hier echter mee met ventilatie openingen aan de bovenzijde waardoor er tijdens het gebruik geen enkele keer de lenzen besloegen.

homido3Design & Kwaliteit

Het design van de HOMIDO is goed uitgedacht. De combinatie van rood en zwart zorgt voor een stoere uitstraling, misschien de rode draaiknoppen zwart laten zijn om ze niet zo te laten opvallen. Verder is ie niet lelijker dan andere VR brillen. Hij is gemaakt van sterk plastic en de banden lijken mij ook van  goede kwaliteit. Of de schuimrubber rand aan de binnenkant lang zal houden is voor mij wel de vraag. Dat oogt wat minder duurzaam.

Werking

Als je nog niet eerder wat met VR hebt gedaan is het handig om eerst een (aantal) VR apps & games te installeren op je smartphone. Je kunt via de HOMIDO Center app beginnen of zoeken naar “VR” in de store. De bedoeling is dat je eerst de gewenste app start op je smartphone. Die plaats je dan in de bril die je vervolgens opzet. De app laat je dan in een virtuele omgeving zijn met al dan niet te activeren functies erin. Zoals eerder gezegd is het gebruik het best als je bril lekker op je hoofd zit; niet te strak en niet te slap.

Prijs

De Homido is te koop voor €69.95 en dat is absoluut aan de hoge kant wanneer je dit vergelijkt met brillen zoals de Ritech & ColorCross. Deze vr bril biedt echter meer comfort, scherp beeld voor  en gaat hoogstwaarschijnlijk veel langer mee. Het is naar mijn idee dus absoluut een goede investering met zicht op de toekomst.

homido1

 

8 Total Score

Wat vind jij? 4.2 (7 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!