HTC (niet) in het nieuws

De markt voor VR headsets breidt zich in rap tempo uit, het wordt steeds moeilijker om de aandacht te trekken van het publiek. Er komt momenteel niet veel spectaculair nieuws uit over de HTC Vive, toch zijn er diverse kleine berichten die het vermelden waard zijn. Hier zijn drie berichten die je niet mag missen:

HTC opent internet cafés in China

htc10Onlangs werd het derde Vive VR Cafe geopend, ditmaal in Shenzhen, China. Dit is het technische hart van China. HTC wil de komende jaren honderden internet cafés openen in China.

Als dit een succes wordt heeft HTC ook plannen deze cafés wereldwijd uit te rollen. Naast eigen locaties levert HTC ook al het Viveport Arcade Management platform aan ruim 3000 VR Arcades verspreid door China.

Nieuwe controller

proto2De HTC Vive kreeg veel goede reacties op de eerste generatie Vive controllers. Hiermee kon je de virtuele ruimte manipuleren en “aanraken”. Het nieuwe prototype zal kleiner worden, je hoeft de controller niet meer vast te houden. Dit design biedt daarmee meer bewegingsvrijheid.

Het is nog niet bekend wanneer deze controller uit zal komen, de huidige versie betreft een prototype dat gemaakt lijkt te zijn met een 3D Printer.

Made by Google…of toch HTC?

pixelGoogle heeft de Nexus lijn toestellen vervangen door de Pixel en de Pixel XL. Ze roepen trots dat het een echt Google product is, toch lijkt de Pixel wel erg veel op HTC smartphones zoals de HTC 10. Diverse sites hebben al een vergelijking gemaakt waarbij de goedkopere HTC zich prima kan meten met de Pixel toestellen.

Google maakt zelf geen hardware maar bepaalt wel het design en de functionaliteit. Toch lijkt HTC een grotere rol te spelen dan Google doet voorkomen. De Pixel toestellen worden over het algemeen beschouwd als goede toestellen maar niet echt vernieuwend. Gezien de premium prijs die op het niveau ligt van Apple en Samsung toestellen is dat een teleurstelling.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!