I expect you to die

I expect you to die is al een tijdje voor de rift te downloaden. Voor degenen die em nog niet kennen: je start in een kamer, en kijkt naar een televisiescherm waarop een boodschap, met aflopende timer, te zien is. Inmiddels is er een tweede deel te downloaden, met dezelfde titel.

Graphics en controls

Dit tweede deel ziet er zeer verzorgd uit. De graphics zijn fantastisch om te zien op de rift, en overal is duidelijk veel aandacht aan besteed. De speler is een geheim agent, die een missie krijgt aangewezen. De start vindt plaats in een kamer, waarin een bureau met daarop een open koffer.

Door met de rift de het voorwerp naar keuze aan te wijzen, kan met de muis een interactie plaats vinden. Linker muisknop selecteert het object, pakt het op dus, en met het scrollwheel is het object dichterbij, of verderweg te krijgen.

De rechtermuisknop heeft een tweeledig doel: een korte klik bedient het voorwerp (voorbeeld: pak een pistool op en je kunt schieten met de rechter muisbutton), en langer ingedrukt houden bevriest het object. Het blijft dan hangen in de lucht, zodat je er verschillende dingen mee zou kunnen doen. Wat, dat is aan de inventieve onderzoeker..

Nadat in de koffer voor het ticket is gekozen start de opdracht. In plaats van in een kamer bevindt de speler zich nu in een antieke auto. Deze auto staat in een vliegtuig, en het is de opdracht om de auto uit het vliegtuig te krijgen. Door goed de omgeving te verkennen en slim te combineren komt de oplossing dichterbij. Deze keer zijn lang niet alle objecten noodzakelijk om te gebruiken, in tegenstelling tot de eerste “I expect you to die” waar vrijwel alles ingezet moest worden.
In principe is er meer dan voldoende tijd, alhoewel er uiteraard diverse valkuilen in zitten. Op enig moment valt een tikkende bom uit een luikje in de auto, en daar zal iets mee moeten gebeuren. Er is van alles binnen handbereik zowel in als buiten de auto te vinden, maar het raam kan niet lang open aangezien er gifgas in het vliegtuig wordt gespoten.

Kortom: het is niet heel eenvoudig, maar al met al een puzzel die prima is op te lossen als je er even voor gaat zitten

8.5 Total Score

Het tweede deel van I expect you to die is voor de liefhebbers van puzzels beslist een dikke aanrader. Slim dingen met elkaar in verband brengen, en goed zoeken zijn vereisten. Grafisch ziet het er prachtig uit en ook het geluid ondersteund prima.

Wat vind jij? 4.55 (1 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!