StarVR

Nog meer vers vr nieuws vanuit Los Angeles waar de E3 volgende van start gaat. Ditmaal kondigt gameontwikkelaar Starbreeze een samenwerking aan met de mensen achter InfinitEye. De vr bril met een gigantisch blikveld waar al tijdens niets meer van vernomen was. 

InifitEye wordt Project Star VR

Starbreeze Studios,  bekend van de Chronicles of Riddick en de Payday serie, lijft het team achter de InfinitEye vr bril in. Samen gaan zij een ‘nieuwe’ vr bril op de markt brengen die gebaseerd is op het InfinitEye project.  Het is lang stil geweest omtrent deze vr bril, bijna 3 jaar lang werd er niets vernomen van het bijzondere project, tot vandaag.

Inifiteye gaat samen met Starbreeze en het prototype van de nieuwe bril, StarVR is te testen op de E3.  De ervaring die zij hier laten zien is bovendien niet de minste, je kunt namelijk de confrontatie aan met de zombies uit The Walking Dead.

VR Expert

VR Verhuur en VR App developers

VR Brillen Verhuur   en   VR App development

Technische indrukwekkend

Het meest bijzondere aan deze bril is het gigantische blikveld van 210 graden, ter vergelijking; de Rift DK2 moet het doen met slechts 100 graden. Naast een zeer breed panoramisch zicht heeft de bril een horizontaal blikveld van 100 graden.  De Star VR beschikt verder over twee 5.5 Inch 4K schermen met een totale panoramische resolutie van 5120 x  1440 pixels.  De tracking van het apparaat is bovendien zeer nauwkeurig dankzij de ingebouwde sensoren die een zeer lage latency beloven.

StarVR brengt bovendien iets zeer unieks ter tafel. Op de website wordt gesproken het tracken van externe objecten door het plaatsen van zogenaamde markers. Dit zijn waarschijnlijk een soort stickers waarvan de positie en bewegingen bepaald kunnen worden. In onderstaande video wordt dit getoond op anderhalf minuut met (natuurlijk) een shotgun.

Totale immersie

Wat is nou het voordeel van zo’n groot scherm en blikveld? Het belangrijkst is de mate van immersie, door het brede blikveld voelt de virtuele wereld echter en groter aan. Bij vr brillen zoals de Rift behoud je altijd het gevoel dat je door een tunnel kijkt of dat je oogkleppen op hebt.

De 210 graden die de Star VR bedekt is meer dan 75% van het menselijk gezichtsveld.  Hierdoor zie je ook in je ooghoeken de beelden waardoor de ervaring meer natuurgetrouw aanvoelt.  Bij 180 graden ‘voel’  je de omgeving en bij 210 graden is de immersie volledig.

Prijs & releasedate StarVR

De aankondiging is vandaag gedaan en meer informatie over de bril wordt tijdens E3 naar buiten gebracht waar de bril tevens te testen is. De prijs alsmede exacte releasedate is onbekend maar het lijkt vanzelfsprekend dat dit ergens in 2016 zal zijn, hoewel de ontwikkeling al in een ver stadium lijkt te zijn. Check voor meer info de officiële aankondiging hieronder.

 

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!