Insidious Chapter 3: Into the Further

Wie een beetje thuis is in het horror genre gaat uiteraard direct rechtop zitten bij het lezen van deze titel. Inmiddels al aan een 3e film toe is Insidious genoegzaam bekend: naast The Conjuring zette regisseur James Wan onder meer het zeker niet minder bekende Saw neer waarmee hij het horrorgenre opnieuw flink bevestigde. Sinds 5 juni is het derde deel van Insidious verschenen; reden voor onder meer een Oculus Experience.

Graphics en geluid

Een horrorgame of -film moet overtuigen. Alles moet erop gericht zijn je volledig in de beleving te zuigen, en de Insidious filmreeks deed dat tot nu toe prima. De experience die is opgezet, vermoedelijk om je warm te maken voor de film (of: koud..?) slaagt daar eveneens volledig in. Je start in een ouderwetse “armchair” en alles ziet er even gedetailleerd uit. Voordat de game gestart wordt moet je echter wel eerst de diverse ondersteunende programmatuur installeren: in een subdir staat onder andere quicktime en een codec. Beiden zijn nodig om de experience te runnen; installeer je die niet (zoals ik uiteraard) dan zit je na 5 minuten nog naar een scherm met een stoel te staren.

Eenmaal gestart in de stoel wordt de experience door een druk op de “R” toets gestart. Je bevindt je opnieuw in een stoel, en tegenover je zit Elise Rainier (een rol van actrice Lin Shaye die in de voorgaande Insidious films voorkomt). Ze vertelt je wat er aan de hand is, maar terwijl het verhaal uit de doeken wordt gedaan gebeurt er van alles in de kamer waarin je zit. De deur klapt open en dicht, een tafeltje rolt dichterbij en af en toe verschijnen er silhouetten achter de ramen.

Alle objecten zijn tot in de puntjes uitgewerkt; de details zijn verbazingwekkend goed wat bijdraagt aan het gevoel van echtheid. Nodeloos te vermelden dat het spul op de Unreal engine draait, altijd een garantie voor perfecte graphics.Het geluid, zeker met een koptelefoon op, ondersteunt de beleving bijzonder goed.

Het zou de beleving beslist niet ten goede komen als ik hier uit de school zou klappen wat er verder allemaal gebeurd. Samenvattend kan ik rustig stellen dat de sfeer in de Insidious films goed wordt weergegeven en de Oculus 3D beleving hier een extra dimensie aan toevoegt. Hou je van een beetje spanning en/of ken je de Insidious reeks, dan is deze experience beslist een aanrader voor je. Ga hem eens lekker ‘s avonds laat kijken, koptelefoon op je hoofd en verder niemand in huis. Succes verzekerd!!

Insidious Chapter 3: Into the Further is onder meer te downloaden via Oculus Share en is ook beschikbaar voor o.a. Google Cardboard & Homido vr.

8.5 Total Score
Insidious III

Beslist een aanrader voor liefhebbers van de reeks en/of het genre!

Wat vind jij? 3.8 (1 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!