IWear 720

Vuzix is een bedrijf dat een aanzienlijk aantal “smart-glasses” heeft ontwikkeld. Nu de hype van Google Glass zijn hoogtepunt voorbij lijkt te zijn en Virtual Reality brillen in het voetlicht staan hebben ze de Iwear 720 geïntroduceerd, maar de focus ligt niet direct op VR.

Video Hoofdtelefoon met extra’s

De IWear wordt omgeschreven als een “video hoofdtelefoon” om films te bekijken en spellen te spelen dankzij de twee 720p HD schermen. Audio is ingebouwd waarmee het eigenlijk een draagbaar virtueel filmtheater is. De 57 graden hoek is dan ook vooral gekozen voor een ideale weergave van films. Met de HDMI poort kun je er overigens vele soorten apparaten op aansluiten. De resolutie van de twee HD schermen is behoorlijk hoog met 2.8 miljoen pixel per oog. Het hoofdtelefoon gedeelte is afgesloten om geluid van buitenaf te dempen en verschillende equalizer instellingen zijn mogelijk.

VR Expert

VR Verhuur en VR App developers

VR Brillen Verhuur   en   VR App development

Open en toegankelijk, ook voor VR

Je zou haast over het hoofd zien dat deze bril wel degelijk virtual reality kan weergeven. Met ondersteuning voor Unity 3D, Unreal 4 en het Open Source systeem OSVR van Razer is de IWear 720 ook geschikt voor gaming. Het is wel jammer dat deze bril slechts een 57 graden kijkhoek heeft terwijl concurrenten daar vaak ruim boven zitten. Daarentegen is er aanzienlijk minder “barrel distortion” waarmee je weinig tot geen vertekening in het beeld zult zien.

Oren en ogen eerst, Virtual Reality later

Deze bril lijkt vooral ontworpen als draagbare bioscoop en lijkt in die zin op de Avegnant Glyph. De kijkhoek is perfect voor films, er is veel aandacht besteed aan hoogwaardige audio en de bril wordt ook aangeprezen als vervanging van je hoofdtelefoon. Met een maximale accuduur van drie uur tweedimensionaal kijken en nog minder in drie dimensies is de bril een stuk minder mobiel dan je zou verwachten. Er hangt een prijskaartje aan van $499,- en zal deze zomer verkrijgbaar zijn.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!