Jaunt VR toont nieuwe 360 graden camera NEO

Jaunt is goed op weg om een leidende rol te nemen op het gebied van virtual reality cinema. Vorige week werd al bekend dat Jaunt ging samenwerken met Google om o.a. content te leveren voor vr videoplatform Jump.  Vandaag toont Jaunt hun nieuwste 360 camera met codenaam NEO.

The one is made for vr

De naam NEO is niet toevallig gekozen en refereert natuurlijk naar NEO (the one) uit de Matrix serie. De camera ziet er fantastisch uit en heeft een hele rits aan indrukwekkende specificaties. De kans is groot dat dit dé camera wordt voor vr cinema en het is vrijwel zeker dat Neo gebruikt wordt voor het opnemen van video’s voor het project samen met Google.

Jaunt is voorloper op het gebied van virtual reality cinema en toonde al indrukwekkende beelden van onder meer het concert van Paul McCartney en interessante trailers van toekomstige virtual reality films. Het is echter niet de enige die werkt aan camera’s gericht op professionals. Samsung werkt aan Project Beyond maar ook GoPro toonde recent plannen voor een professionele 360 graden installatie.

jaunt-camera

Professionele 360 graden camera

De NEO is het vijfde generatie camerasysteem van Jaunt en is speciaal ontwikkeld voor virtual reality over een periode van twee jaar. De Nederlandse oprichter Arthur van Hoff geeft aan dat de NEO het resultaat is van jarenlange ervaringen en uitgebreide testen. Hij geeft aan dat dit geresulteerd heeft een camera met een eenvoudige bediening waarmee de eigenaar kan focussen op het maken van content in plaats van nabewerking.  Voor dit laatste heeft Jaunt samengewerkt met diverse partijen om eenvoudige integratie binnen de huidige workflow mogelijk te maken.

Specificaties, prijs & releasedate Jaunt NEO

Het aantal camera’s in de NEO houdt Jaunt nog geheim maar onderstaand specificaties zijn zeer indrukwekkend. Wel is bekend dat hij in lage opname wordt geproduceerd en vanaf augustus dit jaar beschikt komt voor geselecteerde partners en later dit jaar in groter volume wordt geproduceerd.

  • High quality, high resolution, full 360° capture
  • Custom optics specifically designed for 3D light-field capture
  • Large format sensors with superior low-light performance
  • High dynamic range (HDR) imaging
  • Fully synchronized global shutter sensor array
  • Time-lapse and high frame-rate capture
  • Compact and weatherproof form factor
  • Extensive tool set for configuration, rendering, and asset management

Het is nog onduidelijk wat de camera gaat kosten. Het zal echter het veelvoudige zijn van consumenten 360 gradencamera’s zoals de Giroptic en de Bublcam.  Niet alleen zijn de productiekosten hoger ook het ontwikkelingstraject heeft veel tijd en geld gekost.  Een 360 cam huren behoort tevens tot de mogelijkheden. Dit heeft echter geleid tot een camera die perfect is voor vr cinema en waar wij in de toekomst veel van gaan zien, en mee beleven.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!