KAT WalkVR; nog een vr loopband

De komst van virtual reality brengt naast brillen een heel assortiment controllers met zich mee.  Naast compacte apparaten zoals de Nederlandse vr handschoen Manus en de controllers van Oculus zelf zijn er ook grotere oplossingen in de maak; virtual reality loopbanden.  Deze krijgen nu gezelschap van de Chinese KAT WalkVR.

Cyberith, Omni & KAT

De KAT is niet de eerste loopband gemaakt voor virtual reality, momenteel zijn er twee andere in ontwikkelingen. De Omni Virtuix verwierp is al een tijd in ontwikkelingen verwierf vooral faam na video waarin GTA 5 in vr werd gespeeld. De andere loopband is de Cyberith Virtualizer en wordt gemaakt afkomstig uit Oostenrijk. Het prijsverschil tussen de twee is aanzienlijk; de Virtuix kost ongeveer 500 euro terwijl de Virtualizer weggaat voor het tienvoudige.

kat2

KAT; Walk into vr

Nu is er dus de KAT, althans er is een prototype, ontwikkeld door een groep Chinese vr fanatiekelingen. De KAT is gebaseerd op hetzelfde principe. Middels een pressiegevoelige drukplaat en een harnas worden de bewegingen van de drager vertaald naar de virtuele wereld. Het platform lijkt tevens te werken met een speciaal soort schoenen waarbij statische energie wordt omgezet naar loopbewegingen

Waar andere loopbanden gebruik maken van een harnas en bevestiging aan de zijkant of onderkant heeft de KAT een soort arm waaraan het harnas is bevestigd. Hierin ‘hangt’ de drager waardoor de mate van bewegingsvrijheid hoger is en lopen realistischer aanvoelt. Daarnaast maakt de KAT geen gebruik van een ring om de gebruiker heen waarin het harnas is bevestigd. Dit zorgt ervoor dat je je armen niet gebogen hoef te houden en ze op natuurlijke wijze naast je lichaam kunt hangen.

 

KAT prijs & releasedate

De Chinese fabrikant heeft duidelijk goed naar de concurrentie gekeken en hun loopband op enkele belangrijke punten aangepast. Volgens de website, helaas alleen in het Chinees, zou het project van de 29e live moet zijn op Kickstarter maar daar is die vooralsnog niet te vinden. Wat de KAT gaat kosten en of deze überhaupt de consumentenmarkt haalt blijft afwachten.  Naar ons idee is het wel de loopband met de meeste potentie, primair omdat het bewegen en laten hangen van je armen natuurlijker aandoet. Wij houden Kickstarter in elk geval nauwlettend in de gaten.

 

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!