Maak zelf VR presentaties met Everyscape

Er worden steeds meer zakelijke toepassingen bedacht voor Virtual Reality, veel daarvan zijn technisch erg ingewikkeld of enorm duur.

Bij EveryScape hebben ze een iPhone app ontwikkeld die VR voor zakelijke toepassingen juist heel laagdrempelig maakt. Je hebt alleen een smartphone nodig om virtuele rondleidingen en presentaties te maken.

Zelf een VR presentatie maken

Video’s synchroniseren naar verschillende VR headsets is niet gemakkelijk. Hiervoor hebben veel app ontwikkelaars een oplossing proberen te vinden. VR Sync is hierin koploper.

Uit uitgebreid onderzoekt blijkt VR Sync koploper in het tegelijk kijken van VR content: het synchroniseren van 360 videos.

Chat

Wat is EveryScape?

Dit bedrijf heeft een app ontwikkeld waarmee bestaande panorama foto’s gecombineerd worden, de foto’s worden met navigatie aan elkaar gekoppeld. Het is mogelijk om notities toe te voegen aan de beelden, je kunt zelfs een live chat functie gebruiken.

De app is in eerste instantie gemaakt voor iOS ofwel Apple iPhone toestellen. Het is mogelijk om de presentaties te bekijken in de Everyscape editor app, een losse viewer app of via de website in de browser. Met een Google Cardboard Viewer kun je de presentaties in stereoscopisch 3D bekijken.

Navigatie gaat via hoofdbewegingen, je hoeft alleen maar naar een “hotspot” te kijken om van beeld te veranderen. Via de browser kun je de muis gebruiken voor navigatie.

Zakelijke toepassingen

Een makelaar kan zelf een rondleiding maken van een woning die te koop staat. De potentiële koper kan thuis, of bij de makelaar op kantoor via een Google Cardboard of andere VR viewer de presentatie bekijken.

Tour

Met de notities in beeld kan er een informatieve presentatie worden samengesteld. Omdat er ook een live chat functie is ingebouwd kan een verkoper of helpdeskmedewerker direct contact leggen met de persoon die de presentatie bekijkt.

De klant en de verkoper hoeven zich dus niet in dezelfde ruimte te bevinden. Voor een virtuele showroom of een virtueel museumbezoek is EveryScape ook erg geschikt.

How to: doe het zelf

De Everyscape editor heeft vreemd genoeg geen eigen camera functie voor panorama foto’s. Je kunt wel bestaande foto’s inladen. Omdat er voor de iPhone meerdere 360 graden foto apps bestaan is dit geen probleem, zelfs de standaard Apple camera app kan panorama foto’s maken.

Zelf VR presentaties maken en meteen aan een publiek tonen? Het kan met VR Sync

Na het importeren geef je hotspots aan om te navigeren. Op de EveryScape website kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een ruimtevaartmuseum. 

Vr

Je kunt een space shuttle van buiten en binnen bekijken. Door fotomateriaal op deze wijze te koppelen kun je een volwaardige virtuele tour ontwerpen.

Er kunnen ook videofilmpjes en webpagina’s geopend worden, daarmee is het een soort virtuele PowerPoint. De automatische optie is een erg interessante feature, hiermee loopt de presentatie als een soort film zonder knoppen te activeren, net als de Flyover optie in Apple Maps.

Niet alleen voor Apple

Op dit moment is het ontwerpen van presentaties nog voorbehouden aan Apple iPhone, terugkijken kan ook via een browser. In de nabije toekomst zullen andere VR headsets en systemen ook worden ondersteund.

Nu is de EveryScape dienst nog gratis, in de toekomst zullen er ook betaalde diensten aan gekoppeld worden. Een Tablet viewer app om de presentaties te bekijken in een showroom of thuis zou een goede toevoeging zijn, nu is de viewer app alleen verkrijgbaar voor de iPhone op basis van een Cardboard of andere VR bril.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!