MergeVR

Aan mobiele vr brillen geen gebrek, van spotgoedkope Cardboard vr brillen, middenklassers zoals de ColorCross & de Homido‘s in het topsegment. In dat rijtje kan wellicht nog een segment worden toegevoegd, de superklasse. Hierin bevind zich de MergeVR, een mobiele vr bril en controller in één geschikt voor zowel Android als iOS.

MergeVR virtual reality bril

De MergeVR bril is een veelzijdig bril die werkt met zoal Apple als Android toestellen, inclusief bakbeesten zoals de iPhone 6+ en Galaxy Note 4. Het meest unieke aan deze bril is echter het gebruikte materiaal. In tegenstelling tot de meeste mobiele vr brillen is deze niet gemaakt van hard plastic maar van zacht schuim. Volgens de fabrikant een hoogwaardig, duurzaam materiaal dat zorgt voor optimaal draagcomfort bij elke vorm gezicht.

MERGEVR1

De fabrikant mikt op alledaags gebruik met een product met weinig bewegende delen dat praktisch onbreekbaar is. Per ongeluk op deze bril gaan zitten of er mee gooien moet dus geen probleem zijn. Hoewel de bril van een soort schuimrubber is gemaakt is wel nagedacht over hygiëne. De bril kan heeft een glad oppervlakte dat eenvoudig schoongemaakt kan worden.

De bril ziet er qua design solide uit met een gleuf aan de bovenzijde waar je smartphone wordt ingeschoven. Aan de voorzijde zit een opening voor je camera wat indiceert dat de fabrikant tevens heeft nagedacht over eventuele Augmented Reality toepassingen.

MergeVR motion controller

MERGEVR3

Weinig fabrikanten denken na over het besturen van de applicaties zodra je de mobiele vr bril op je hoofd hebt zitten. MergeVR pakt het echter slim aan en levert een draadloze bewegingscontroller bij de vr bril die zeer praktisch op de zijkant van de bril is te bevestigen.  De controller is specifiek ontwikkeld voor mobiele vr applicaties en beschikt over 8 knoppen, een thumbstick en een 9-assige bewegingssensor.  Deze controller vervult de broodnodige behoefte voor een simpele controller die met één hand bestuurd kan worden.

MergeVR app, releasedate & prijs

MergeVR werkt natuurlijk met de diverse applicaties en games die al op de markt zijn maar beloofd tevens zelf exclusieve content te leveren. Het bedrijf werkt al samen met diverse ontwikkelaars en geïnteresseerden kunnen tevens contact opnemen voor een samenwerking. De MergeVR komt in de herfst van dit jaar op de markt in Amerika voor een schappelijke prijs van 129 dollar.  Of de MergeVR naar Europa komt is nog onbekend maar de qua prijs zal het dollarteken simpelweg door het euroteken vervangen worden.

Verwachting

De MergeVR is een unieke bril dankzij de brede compatibiliteit, het materiaal en de controller. Wij zijn erg benieuwd naar de daadwerkelijke ervaring en duurzaamheid. Deze is natuurlijk ook afhankelijk van onder meer de gebruikte lenzen en de instellingsmogelijkheden waar met geen woord over wordt gerept.  De aanvraag voor een reviewexemplaar is inmiddels de deur uit en wij hopen snel een review te kunnen schrijven.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!