Neuro

Quote: “GE Neuro by Kite and Lightning is a portal into the human brain, allowing viewers to enter, view, and explore the mind in a brand new way.” Dat staat er bij de beschrijving van Neuro. Je zou dus verwachten dat je met Neuro zelf een uitstapje kunt maken, maar helaas: het betreft hier een experience. En een forse: de download is ruim 1GB groot dus even geduld met het ophalen. Eenmaal binnengehaald installeert het vrij vlot en, ook altijd mooi: draait het in één keer zonder problemen in de Direct to Rift mode.

Beleving

En dat is alvast mooi, want niets zo frustrerend als een installatie die weer misgaat. Dat wil nogal eens voorkomen, en gaat het dan allemaal goed, dan blijkt de besturing bijvoorbeeld weer enkel met een Xbox controller mogelijk te zijn. Of zo. Maar hier: niks aan de hand.
De “belever” start op een soort van platform, waarop aan de rechterzijde een 3D gescand hoofd zichtbaar is. Dit hoofd praat waarbij de animatie van ogen en voorhoofd erg goed gedaan is. De lipsync is niet helemaal ok met de tekst zoals je die uit speakers hoort, maar een kniesoor die daarop let. Opvallend is dat het hoofd meebeweegt met de positie van het hoofd van de kijker: ga je met je hoofd wat naar beneden of naar boven, links of rechts, dan blijft het hoofd je volgen. Erg goed detail!

Je bevindt je in een kamer waarin een man staat: Reuben Wu. Het “hoofd” op het platform begint een verhandeling over het onderzoek wat met Reuben gedaan kan worden. De kamer ziet er erg realistisch uit waarbij bijzonder veel oog voor detail is: tot en met een cello die in een hoek staat: boeken, bank, tafeltjes, muurdecoratie, kortom: alles is aanwezig. Het is erg goed aangekleed en blijkbaar was die 1GB download dus toch wel degelijk ergens goed voor.

neuro2

Je kunt overigens een stukje bij Reuben naar binnenkijken: hij staat voor een soort scherm en als je dichterbij beweegt, zie je duidelijk een hart kloppen in zijn borstkas. Maar dat is niet het uiteindelijke doel: de experience heet uiteraard niet voor niets Neuro. De kijker wordt gevraagd standby te zijn, en het hoofd initieert een soort verkleining: in beeld zie je Reuben groeien en groeien, waarbij echter de hele omgeving in dezelfde schaal als hij blijft. Met andere woorden: JIJ bent dus aan het krimpen, met platform en al! Langzaam glijdt het platform dichterbij, totdat er een animatie komt waarbij er een gat ontstaat in zijn voorhoofd en het hele platform naar binnen schuift.

Vervolgens komt er een reis door het brein, die echter, helaas, voornamelijk bestaat uit herhaling van plaatjes met uitleg van het hoofd. Visueel beslist meer dan de moeite waard: synapsen en neuronen worden voorgesteld waarbij herinneringen heen en weer schieten en voorbij drijven. De animatie van de dansers die op en in een bol voorbij komen is verbluffend soepel en ziet er erg gelikt uit. Terwijl de reis voortgaat kun je overal om je heen kijken, maar zoals al gezegd: hier is het wel een beetje een herhaling van zetten. Waarschijnlijk was de demo anders zomaar 2x zo groot geworden vermoedelijk…

Na de uitleg schuift het platform, met speler erop, weer langzaam naar achteren terwijl er nog een aantal grafische pareltjes opengetrokken worden. Het gat in het voorhoofd van Reuben sluit zich weer, en de speler wordt langzaam weer vergroot tot normaal formaat. Hierna volgt een MRI scan, waarbij als een soort hologram het brein van Reuben voor je in de lucht hangt. Als je dichterbij beweegt kun je dieper en verder de hersenen inkijken, terwijl het hoofd op het platform uitlegt wat er te zien is.

Je kunt Neuro onder andere downloaden bij WearVR.Com

8.5 Total Score

Neuro is een flinke download maar de moeite zeker waard. Grafisch op en top verzorgd, en voor de belangstellenden ook nog met een "leermomentje"..!

Wat vind jij? 2.55 (1 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!