Oculus Go verhuur neemt een vlucht

De Oculus Go VR bril van Facebook is pas sinds mei 2018 op de markt, deze Virtual Reality headset was al direct gewild in de verhuur. Wat maakt de Oculus Go bijzonder voor verhuur en wat zijn de alternatieven voor beurzen, evenementen en andere toepassingen?

Wat is de Oculus Go?

De Oculus Go is een Virtual Reality bril die geheel draadloos werkt. Heel eenvoudig gesteld werd de hardware van een redelijk moderne smartphone in een speciale behuizing geplaatst inclusief een hoge resolutie beeldscherm. De speciale fresnel lenzen laten je de virtuele omgeving duidelijk zien, met de speciale controller kun je navigeren en ook spellen besturen.

De Oculus Go werd ontwikkeld door Facebook in nauwe samenwerking met de Chinese hardware fabrikant Xiaomi. Het systeem werkt op basis van het Android besturingssysteem met daaroverheen de Oculus Home software die ook gebruikt wordt op de Oculus Rift en de Gear VR van Samsung. In tegenstelling tot de Rift kan de Go slechts drie richtingen voor beweging registreren. Dat betekent dat je wel vrij kunt rondkijken, maar je kunt niet in de diepte bewegen.

VR bril huren? Maak je keuze!

Oculus Go huren

Oculus Rift huren  HTC Vive huren  Gear VR huren

Voordelen Oculus Go

Waarom een Oculus Go perfect is voor de verhuur? Verschillende voordelen van de Oculus Go (ideaal voor gebruik van VR op events of tijdens presentaties):

 • Geschikt voor grote groepen: perfect te combineren met software zoals VR Sync
 • All-in-one: geen gedoe met meerdere kabels, losse telefoonss en koptelefoons
 • Goedkoper: in de verhuur de goedkoopste variant VR bril
 • Grote kijkhoek:
 • Hygiënisch: De afneembare en was

Kortom: alles maakt deze bril geschikt voor de verhuur.

VR Expert: niet alleen VR developers, maar ook bezig met:

Oculus Go verhuur en Gear VR verhuur
Deze beide brillen zijn schaalbaar en ideaal voor de verhuur.

Toepassingen van de Oculus Go

In de verhuur van VR brillen ligt de focus voornamelijk op het bekijken en in sommige gevallen laten maken van een 360 graden video. Toch zijn er ook andere mogelijkheden met de VR bril. Laten we de meest populaire toepassingen eens opsommen:

 • Video kijken: Voor het bekijken van video heb je geen luxe VR headset nodig die je moet koppelen aan een snelle PC. De resolutie van de Oculus Go is zelfs hoger dan van de duurdere Rift. Voor het bekijken van 360 video, en ook als virtueel scherm voor normale video is dit de ideale VR bril op het moment. Daar komt bij dat de Go niet alleen streaming video kan spelen, je kunt vooraf via de USB aansluiting content laden voor hoge kwaliteit offline video. Dat maakt de Oculus Go heel interessant voor de verhuur.
 • Games spelen: Met een Rift of HTC Vive kun je prachtige games spelen met realistische graphics. Dat is mogelijk omdat de grafische kaart van de PC het zware werk doet, de VR headset hoeft het beeld alleen weer te geven. Ook heeft de Oculus Go slechts één controller met een beperkt aantal knoppen. Voor de mobiele games die je van smartphones kent in een VR omgeving is de wel Go geschikt, maar niet voor de zware games.
 • Websites bezoeken: De Oculus Go heeft standaard een browser ingebouwd, wanneer je op locatie beschikt over internet kun je dus gewoon surfen. Je kunt met een on-screen toetsenbord zoeken, je kunt navigeren met de controller. De meeste websites zijn te bekijken op het virtuele scherm voor je ogen. Dit zou dus de site van een bedrijf kunnen zijn, of een online webshop.
 • Virtuele Tours bekijken: VR Tours op basis van panorama foto’s zijn relatief eenvoudig te maken en ook betaalbaar. Er zijn diverse dienstverleners die snel een VR Tour ontwerpen, denk aan de verkoop van vakanties of een makelaar die je een huis op maat laat zien.
 • Vrienden ontmoeten: Sinds Oculus is gekocht door Facebook ligt de focus uiteraard op sociale interactie. Het is mogelijk om je eigen karakter te ontwerpen en vrienden te ontmoeten in een virtuele ruimte die je naar wens kunt inrichten. Zo kun je samen een spelletje spelen, een filmpje kijken of een praatje maken dankzij de ingebouwde microfoon.

Alternatieven voor de Oculus Go

De Oculus Go is niet de enige VR bril in de verhuur, hier zijn drie alternatieven in het huren van VR brillen

 1. Samsung Gear VR: Dit is haast een prototype van de Go te noemen, en is daarmee ook al langer een hit in de verhuur van VR brillen. De Gear VR is draadloos en werkt met dezelfde Oculus Home software, met als grootste verschil dat het een kunstof houder is waar je een Samsung Galaxy toestel in moet steken.
 2. Google Cardboard: Dit is vooral een weggevertje, deze kartonnen smartphone houder is een betaalbaar promotiemiddel dat je kunt laten bedrukken met een logo of full-color afbeelding. De Cardboard VR bril is minder interessant voor de verhuur, maar wel effectief voor marketingdoeleinden.
 3. Oculus Rift / HTC Vive: De “serieuze” VR headsets worden vaak gebruikt tijdens presentaties voor zwaardere VR toepassingen. De beweging in de ruimte en twee VR controllers zorgen voor een overtuigende Virtual Reality ervaring. Wanneer je één of enkele VR stations wilt gebruiken is dit de beste keuze in de verhuur, bij weergave voor een grote groep zullen de Go en Gear VR meer geschikt zijn.

High-end brillen zijn duur om aan te schaffen.
Daarom: Oculus Rift huren? Of HTC Vive huren?

Oculus Rift verhuur en HTC Vive verhuur

Producten als Windows Mixed Reality, Sony PSVR en de HTC Vive Focus zijn minder interessant voor de verhuur vanwege technische restricties en beschikbaarheid.

Verhuur Oculus Go

Met de eenvoud in gebruik en de vele mogelijkheden is het niet verbazingwekkend dat het Oculus Go huren zo populair is gebleken in de verhuur van Virtual Reality apparatuur. Laat je vooraf wel informeren over de verschillen tussen eenvoudige VR en de meer professionele opties om een passende keuze te maken. Vaak zal de doelgroep en het type presentatie bepalend zijn.