Oculus Rift; Heeft Facebook verkeerd geïnvesteerd?

Het lijkt alweer een hele tijd geleden dat Oculus VR de grote belofte was voor Virtual Reality. Op dit moment gaat het niet fantastisch met het voormalig hobby project van Palmer Luckey. Sterker nog, Luckey is zelf nauwelijks meer waar te nemen, de laatste keer dat hij werd gespot kreeg hij een grote boete van de rechter opgelegd.

Mark Zuckerberg heeft aangegeven dat er pakweg drie miljard dollar in Oculus is gestoken. Was dit de juiste investering?

 

Nog lang niet winstgevend

Mark Zuckerberg, directeur van Facebook, heeft de investeerders gevraagd “geduldig” te zijn wat betreft Oculus en Virtual Reality. Verkoopcijfers voor de Rift wil hij niet bekend maken, het succes van de Gear VR (die werkt met Oculus software) noemt hij wel. Omdat software ontwikkelaars geen miljoenen willen steken in een product dat slechts enkele honderdduizenden exemplaren heeft verkocht, heeft Facebook nog eens 250 miljoen dollar extra uitgetrokken voor content.

Volgens Zuckerberg zal het grote succes pas na tien jaar, om precies te zijn in 2024, zichtbaar zijn. Tien jaar nadat Facebook investeerde in Oculus VR. Hij vergeleek het met de tien jaar die het duurde voordat smartphones op één miljard verkopen waren aanbeland.

Tracker

 

De toespraak voor investeerders werd enkele uren voor de Zenimax uitspraak gehouden. Volgens de rechter moet Facebook maar liefst 500 miljoen dollar betalen aan Zenimax, onder andere voor het stelen van code voor de Oculus Rift.

 

Betere tracking in 1.11 update

https://youtu.be/abTo0JpjNygRoom

Het ontbreken van “room scale” VR heeft veel kwaad bloed gezet bij VR fans. Oculus krabbelt terug van hun oorspronkelijke standpunt dat VR een statische ervaring is. In de laatste update van de Oculus software is het mogelijk een grotere ruimte te gebruiken dan voorheen mogelijk was. Met extra sensoren kan er zelfs in 360 graden beweging worden geregistreerd. Momenteel is de Rift gelimiteerd tot vier trackers.

 

Gaat Oculus Rift de komende jaren terugkeren naar de koppositie of hebben ze de basis gelegd voor de concurrentie? Als je nog niet aan boord wilt stappen kun je ook een Oculus Rift huren. Dan kun je wel genieten van VR, zonder de investering in dure hardware.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!