Oculus: VR voor non-profit

Oculus draagt bij aan een betere wereld. Jawel, hun: “VR voor Good Creators Lab”-initiatief, dat een voortschrijdend gebruik van technologie stimuleert, komt voor het derde jaar op rij terug.

VR voor goede doelen

Toepassingen staan ​​nu open voor onafhankelijke videomakers en non-profitorganisaties om hun projecten te pitchen en mogelijk financiering en mentorschap te ontvangen om ze te realiseren.

Meedoen? Reisje Californië.

Het programma omvat een summit, georganiseerd in Californië van 6 tot 8 juni, met workshops en brainstormsessies. Het sollicitatieproces is open tot 6 april en wordt op 20 mei gepubliceerd.

Sociaal bewust en maatschappelijk verantwoord met VR

Net als voorgaande jaren wil Oculus op zoek naar sociaal bewuste VR-projecten die de kracht gebruiken om verschillende kwesties onder de aandacht te brengen. In het verleden heeft het programma bijgedragen aan het verzinnen van 360-graden-ervaringen zoals Notes to My Father en Women on the Move. Veel van deze ervaringen zijn te zien op grote internationale filmfestivals zoals Sundance en andere plekken waar VR op Events wordt gebruikt.

Beoordeling van Apps

De VR Apps worden beoordeeld op verschillende sleutelfactoren, waaronder de eerdere ervaringen van de aanvrager met VR- en post-productiesoftware en het aantal andere projecten waaraan ze eerder hebben gewerkt. Rechters willen daarom de aangetoonde passie voor VR en de oorzaak beschouwen.

Dus, als je denkt dat je een verhaal hebt waarvan je echt zou kunnen profiteren als het in VR wordt verteld, waarom zou je het dan niet proberen?

VR Expert heeft al veel voor non-profit organisaties gewerkt.

Interesse? Bekijk:    VR App laten maken