Omega Agent

Omega Agent is een van de vetste games op de Gear VR van dit moment, als je moeilijke manoeuvres wil uitvoeren in combinatie met harde actie dan is dit de game voor jou. De game speelt zich af op een afgelegen eiland voor super spionnen die worden klaar gestoomd voor de Koude Oorlog. In Omega Agent krijg je als speler een nucleaire jetpack op je rug en de vrijheid om door een stad uit de jaren ’60 te vliegen. Door gevaarlijke missies te voltooien en ingewikkelde puzzels op te lossen krijg je de kans om een elite spion te worden, een Omega Agent.

Beleving

Als de game is gestart kom wordt je verwelkomt door een computersysteem, je komt terecht in een soort control room waar je missies kunt selecteren. Je kunt hier kiezen om een race tegen de tijd te doen, een missie uitzoeken of gewoon in de vrije vlucht modus door de stad te vliegen.

Doordat je eerst een tutorial moet voltooien krijg je voldoende tijd om de besturing onder de knie te krijgen, als je de besturing toch nog moeilijk vindt kun je de tutorial eindeloos overnieuw doen.

Als je klaar bent met de tutorial kom je direct in de vrije vlucht modus terecht en kun je de stad alvast verkennen, de stad bestaat uit futuristische gebouwen uit het jaren ’60 oogpunt.  Je kunt erg hoog de lucht in vliegen en op gebouwen staan, ook zijn er verschillende secties in de stad waaronder een strand, een snelweg en de binnenstad.

Door het brede blikveld van de Gear VR heb je niet echt de behoefte om rondom je heen te kijken, en krijg je genoeg informatie binnen om je besturingen te bepalen. Doordat je de handeling van je virtuele handen op de joysticks van je jetpack ziet krijg je echt het gevoel dat je de jetpack zelf bestuurt. Als je van een gebouw afspringt val je ook daadwerkelijk snel naar beneden, doordat de game zo realistisch is krijg je echt kriebels in je buik.

Besturing

Om de omega agent te besturen heb je een onafhankelijke controller nodig, wij hebben hiervoor de Ípega Classic Gamepad gebruikt. Deze controller valt heel erg te vergelijken met een Xbox controller waardoor de besturing niet moeilijk is.

Met je linker joystick kun je de jetpack in alle richtingen kantelen waardoor je dan ook die richting opgaat, met de rechter joystick kun je om je heen kijken. De rechter joystick is eigenlijk overbodig omdat je door je hoofd te draaien ook 360 graden om je hen kan kijken, als je gewoon in een stoel zit of op een bank dan is de rechter joystick wel handig.

Er is weinig tot geen latency als je met hoofd draait, de tracking is erg nauwkeurig. De opdrachten die je geeft door je controller worden direct uitgevoerd, dit zorgt ervoor dat je dit spel op volle snelheid kunt spelen. Het schieten is een beetje lastig op het begin omdat je geen vizier of mikpunt hebt waardoor je kan richten, later in de game krijg je beter door waar je naartoe schiet.

Graphics

De graphics in de game zijn verbazingwekkend goed, er zijn geen pixels te bekennen door het hele spel. Door de graphics iets minder realistisch te maken zorgen de ontwikkelaars ervoor dat alles er strakker uit komt te zien. Het meest realistische aan de game zijn je handen die de joysticks van je jetpack besturen. Hierdoor krijg je echt het immersive presence gevoel. De gebouwen zijn stuk voor stuk strak afgewerkt, de wegen zien er goed uit en zelfs de kliffen van het strand zijn mooi afgewerkt.

Als ik toch een klein minpuntje moet noemen dan zijn het de kogels die niet echt realistisch zijn, maar daar heb ik wel echt lang naar moeten zoeken. Verder zijn er echt geen minpunten te vinden, de tracking van je hoofdbewegingen zijn echt goed en het beeld hapert ook niet.

Gameplay

Omega Agent is wat ons betreft echt een van de beste games die nu beschikbaar is op de Gear VR, De gameplay is fantastisch en Omega Agent heeft maar liefst 40(!) levels die je kunt spelen. De wapens in deze game hebben echt een toegevoegde waarde en zorgen voor de nodige actie, de moeilijkheidsgraad schiet met elk level omhoog.

Vooral de time-attack levels zorgen voor ingewikkelde manoeuvres die zelfs kunnen leiden tot misselijkheid. Er is op dit moment geen multiplayer mode, maar er zijn wel levels waar je tegen computer gestuurde spelers moet spelen.

Je hebt dus echt skills nodig om deze game uit te spelen, en omdat de game zo uitgebreid is voorziet Omega Agent je echt van meerdere uren gameplay.

9.5 Total Score

Omega agent is een complete game die zorgt voor de ultieme virtual reality experience. De prijs van de game is met €9,99,- erg redelijk, met een grootte van 208MB is ook de omvang van de game erg degelijk.

Beleving
9.5
Besturing
9.5
Graphics
9
Gameplay
10
0
Wat vind jij? 4.4 (1 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!