Pixar maakt film voor Oculus Rift

Bij Oculus Rift is er een complete afdeling opgericht voor de productie van video content voor het Oculus platform. Met producties als “Conquest of the Skies” lieten ze de mogelijkheden van immersive vide  al zien. En dankzij computeranimatie kun je nog veel meer fantasievolle films maken, want je hebt geen last meer van camera’s en productieteams die in beeld staan.

Maak kennis met Henry

Henry is een egeltje die je meeneemt op een avontuur. Hij kijkt je aan en betrekt je bij het verhaal. Door de Oculus Rift kun je vrij rondkijken in de 3D geanimeerde wereld waarmee je zelf een deel van de film wordt. De korte productie is niet interactief, je bent alleen een kijker, maar het verhaal wordt dusdanig verteld dat je denkt dat je in dezelfde ruimte als Henry zit, hij kijkt je ook regelmatig aan waarmee de “vierde muur” wordt doorbroken.

Elijah Wood, bekend van de Lord of the Rings films, is de stem van Henry, de film zal in de tweede helft van 2015 uitgebracht worden op kleine schaal, en in 2016 wordt de animatie gelanceerd voor het grote publiek, samen met de publieke versie van de Oculus Rift.

Pixar neemt VR over

Oculus is niet het eerste bedrijf dat het talent van Pixar inzet voor 360 graden animatie. Google maakte in samenwerking met Motorola en Oscar winaar Jan Pinkava al eerder “Windy Day”. Voor meer 360 graden animaties kun via de Spotlight Stories App diverse VR films bekijken.

Voor ontwikkelaars van VR brillen is kwalitatief hoogstaande content van groot belang. Daarom schieten projecten als de Google Jump Rig als paddenstoelen uit de grond. Pixar is een logische keuze omdat zij met hun 3D animaties prachtige VR films kunnen produceren.

 

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!