Pokémon in Augmented Reality

Pokémon GO is een groot succes, en wordt vaak naar voren geschoven als een goed voorbeeld van Augmented Reality. Toch is de technologie van dit spel vrij beperkt, AR speelt slechts een ondergeschikte rol in het geheel.

Het is leuk om op pad te gaan en te zoeken naar de Pokémon, het Augmented Reality effect is wel erg beperkt. KennyWdeve en Joshua Lew zijn een stap verder gegaan, zij hebben Pokémon gemaakt voor de Microsoft HoloLens.

PokéLens

par1Het project van de programmeur en 3D ontwerper is gemaakt in Unity, een standaard omgeving voor de ontwikkeling van 3D content. Het programma werkt op de Microsoft HoloLens. Een echte Augmented Reality headset, al is dit product nog niet beschikbaar voor het grote publiek.

De demonstratie werd vastgelegd middels de videocamera van de headset. De bekende mogelijkheden bij Pokémon spellen zijn vertaald naar de echte wereld. De figuurtjes staan niet altijd strak op de ondergrond, toch is het een interessante demonstratie van AR die een stuk verder gaat dan het mobiele spel van Niantic.

Microsoft HoloLens

par2De VR headsets krijgen de meeste aandacht op het moment, toch zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van AR technologie. Deze techniek is meer complex om juist uit te voeren, de Hololens is een ambitieus project van Microsoft die al relatief ver is in de ontwikkeling.

Elke ontwikkelaar met 3000 dollar ter beschikking kan de eerste publieke versie aanschaffen. Dit betreft geen definitief product, het is vooral bestemd voor ontwikkelaars.

AR is de toekomst

par3Augmented Reality biedt mogelijkheden die onmogelijk zijn binnen Virtual Reality, het is volgens Tim Cook van Apple zelfs de reden om zich niet te mengen in de VR markt. Uiteindelijk lijkt een combinatie, ofwel Mixed Reality.

De meest voor de hand liggende oplossing. In elk geval kan een aansprekend stuk software of een leuk spel de consument overhalen, Pokémon kan hier wederom een belangrijke rol gaan spelen.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!