Razer OSVR

De vr bril van hardwareproducent Razer met de naam OSVR Hacker Dev Kit. De modulaire vr bril is onderdeel van het Open Source Virtual Reality project. Hiermee wil Razer een open platform creëren waar ontwikkelaars en producenten eenvoudig een bijdrage aan kunnen leveren.  Het bijzondere van deze bril is dat hij volledig open source is, zowel qua hardware als software.

Mogelijkheden

De kit bevat standaard een headtracker, HD scherm, dubbele lenzen en het mechanisme waarmee de componenten worden samengevoegd tot volwaardige vr bril. De vr bril is volledig open source en kan naar wens aangepast worden. Je kunt dus een beter scherm, lenzen of tracking systeem toevoegen mocht je dit noodzakelijk vinden.

De bouwtekeningen en software zijn voor iedereen beschikbaar waardoor je een geheel custom vr bril kunt bouwen.Bijna alle onderdelen zijn te vervangen waardoor je continue de laatste hardware kun toevoegen en dus nooit te maken krijgt met een bril die outdated is.

VR Verhuur en VR App developers

VR Brillen Verhuur   en   VR App development

De bril beschikt over één externe USB 3.0 aansluitingen om accessoires toe te voegen en 2 interne aansluitingen om de bril intern te bouwen. Het geleverde scherm heeft een full HD resolutie dat maximaal 60fps kan weergeven. Het is tevens mogelijk het 5.5 inch scherm om te wisselen of enkel het displaypaneel aan te passen.  Het plaatsen van een smartphone als hoofddisplay behoort tevens tot de mogelijkheden.

De lenzen bieden een blikveld van 100 graden en zijn onafhankelijk van elkaar te verstellen voor een optimale ervaring. De bril zelf gedeeltelijk van microfiber gemaakt en bevat een schuimrubberen binnenzijde voor extra comfort.

Releasedate & Prijs

De bril wordt verzonden is juni 2015 en kost slechts 200 dollar.  Je kunt de Razer OSVR pre-orderen via de site van de fabrikant.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!