Review: AirDrift

Iedereen heeft er geheid wel filmpjes van gezien: wingsuits. Van die licht suïcidale figuren die ergens hoog in de alpen bovenop een richel klimmen met een soort carnavalspak aan waar je beslist niet als Batman mee weg zou komen. Ze nemen een aanloop, en springen met ware doodsverachting van een steile klif naar beneden, om dan armen en benen uit te spreiden waarna het eerst zo idiote pak plotseling een toch wel heel aardige functie krijgt….

Airdrift probeert dat gevoel via de Rift over te brengen. En het moet gezegd: dat lukt heel aardig. Zeker als je als speler met de zon in de rug plotseling je schaduw ziet: inderdaad, een wingsuit!

Graphics

Standaard staat Airdrift op “5” in het ingame menu. Dit menu biedt als grafische verbetering ook nog de optie “bloom – on/off” maar die haalt niet veel uit. Er zijn twee levels: als eerst in een berglandschap, en als tweede een middeleeuws dorpje. Er is een derde level beschikbaar, maar dat zal aangeschaft moeten worden.

De twee levels zijn wat tegenstrijdig: het level waar je het meeste effect ervaart van de grafische verbetering is het stadje: als je het grafische niveau van 5 naar 1, en daarna via 5 omhoog naar 10 brengt zie je stap voor stap het beeld aangepast worden. En er zit nogal verschil in. In het berg-level echter is er niet zo’n groot verschil in de grafische niveau’s maar wordt het boven de 6, 7 redelijk “plakkerig” en ervaar je als speler direct al een lichte misselijkheid. Al met al ziet het er meer dan behoorlijk uit alhoewel er met name in het berglandschap niet heel veel details en afwisseling zit. Toch is dat het level waarin je het wingsuit-gevoel het beste ervaart..

ad2

Gameplay

Er valt in feite heel weinig te doen in Airdrift: gewoon rondzweven en genieten van de ervaring. Veel meer is daar niet over te zeggen. Als extra uitdaging is er een race-optie ingebouwd waarmee in bepaalde tijd door een aantal ringen gevlogen moet worden. De maps zijn overigens niet heel erg groot.

Besturing

Besturing is erg eenvoudig: kijk in de richting waar je naar toe wilt. Met up-arrow kan er een boost worden gegeven, en down-arrow remt weer af. Met wat oefenen is het mogelijk vlak over een meer te scheren, maar kijk je even iets naar beneden dan ga je direct onder water met bijbehorende geluiden. Mooi uitgevoerd!
Met de standaard toetsen (wasd) kun je ook nog even kijken “los van de vliegrichting”, maar dat is niet aan te raden. Tenminste, als je geen instant-misselijkheid wilt krijgen. Gewoon veilig met de rift kijken naar de gewenste richting geeft het beste gevoel.

ad3

Conclusie

AirDrift is erg leuk om te doen, en zeker door het middeleeuwse stadje heeft zijn charme. Het wingsuit-gevoel is prima te ervaren in het berg-level, maar op enig moment is de uitdaging er af. Een erg hoge replay-factor is dus niet echt aanwezig. Je kunt em onder andere downloaden bij Oculus Share.

Positief

+ heel leuk om eens goed hard langs berghellingen en over meertjes te suizen
+ grafisch goed bij te stellen

Negatief

– geen hoge replay factor
– kan vrij snel tot misselijkheid leiden

Cijfer

7

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!