Ritech VR Bril

De Ritech is één van de vele plastic vr brillen die werkt volgens het Google Cardboard principe. De bril belooft echter meer comfort en kwaliteit maar is ook een stuk duurder dan de kartonnen variant die de wereld liet kennis maken met mobile vr. Is de Ritech zijn geld waar?

Wat krijg je bij de Ritech VR Bril?

De vr bril wordt in een compact doos geleverd die eenvoudig te vervoeren is. De doos bevat enkel de bril en een (overbodige) handleiding. Er wordt echter geen schoonmaakdoek bijgeleverd zoals bij de ColorCross.  De lenzen, hoofdband en de constructie zien er degelijk uit en voelen stevig aan.

Hoe werkt de Ritech?

Ritech11Het systeem achter de bril is simpel en werkt volgens het Google Cardboard principe. Je plaatst je smartphone aan de binnenzijde van de buitenklep en doet de klep dicht. De smartphone wordt vastgedrukt op een strip met zuignapjes en zit direct stevig vast. Zelfs wanneer je de Ritech ondersteboven houdt blijft je telefoon goed zitten. De zuignapjes zorgen er bovendien voor dat de telefoon precies in het midden gepositioneerd kan worden. De klep wordt vervolgens vastgeklikt met een eenvoudig klikmechanisme.

De lenzen zelf zorgen naar mijn idee voor een groot genoeg field of view. Hoewel de kijkhoek beperkt is tot zo’n ongeveer 60 graden is de ervaring prima en een stuk beter dan die van Cardboard.

Comfort

De bril is erg licht (nog geen 150 gram) en beschikt over een rekband die stevig en flexibel aanvoelt. De band is eenvoudig te verstellen waardoor de Ritech op elk hoofd past. Voordeel van deze bril ten opzichte van bijvoorbeeld de ColorCross is de schuimrubberen rand aan de achterzijde. Hierdoor zit de Ritech een stuk fijner tegen je gezicht aan.

ritech45Design & kwaliteit

Het design van de Ritech is simpel maar doeltreffend. De klep van de bril waar aan de binnenzijde de smartphone wordt bevestigt kan gesloten worden. Hierdoor kijk je niet tegen de achterzijde van je telefoon aan waardoor het geheel er een stuk netter uitziet. Goed, het ziet er (zoals bij elke vr bril) nog steeds vrij belachelijk uit zo’n apparaat op je hoofd. De Ritech ziet er echter een stuk meer ‘af’ uit dan brillen met een open voorzijde.

De klep aan de buitenzijde zit aan de onderkant vast aan het body. Ik denk dat dit het meest zwakke punt is van de bril. Gedurende mijn veelvuldig gebruik met vrienden en tijdens demonstraties heb ik echter geen problemen ondervonden.

Ritech3Werking

De bril werkt volgens het standaard principe. Plaats je smartphone, doe de klep dicht en je bent klaar om de ruim dertig apps te checken die momenteel beschikbaar zijn.
De scherpte van de beelden is niet optimaal maar dit merk je bij elke (plastic) vr bril. De lenzen zijn in de breedte af te stellen waardoor de bril afgestemd kan worden op de positie van je ogen. Dit zorgt ervoor dat de bril goed af te stellen is en relatief scherpe beelden toont voor iedere gebruiker.

Prijs

De adviesprijs van de Ritech is €29.99 en dit prima voor een bril van dergelijke kwaliteit. De bril gaat een stuk langer mee dan Cardboard en de toegevoegde waarde van zonder handen vr ervaren is het geld waard.

Specs

Geschikt voor smartphones 3.5 inch – 5.6 inch  ( 15.4 cm lang 8.2 cm breed)
Verstelbare lenzen Ja
Beschermkussen binnenzijde Ja
Verstelbare hoofdband Ja
Kleur Zwart
Inhoud Bril, handleiding
Materiaal Plastic
Gewicht 135 gram
Afmetingen (L X B X H) 15.5 x 11.5×8.5
Adviesprijs €29.95

Ritech kopen?

De Ritech is een prima vr bril voor dit geld en is nu te koop in onze vr webshop.

6.5 Total Score

Wat vind jij? 2.88 (3 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!