Gear VR Review: Sisters

Horror, een genre dat niet bij iedereen erg populair is. Wij zijn persoonlijk wel erg fan van het genre, en daar hebben we nu een vette game bij gevonden. De mannen van Otherworld Interactive uit Californië hebben een ervaring neergezet waar werkelijk je nekharen van omhoog gaan staan. Het is verstandig om af en toe de Gear af te zetten om even rust te nemen tijdens deze ervaring, want frisse lucht zul je nodig hebben.

sistersOntwikkelaar: Otherworld Interactive

Leeftijd: PEGI 12

Genre: Horror

Prijs: Gratis

Omschrijving

492351-otherworld-interactive-s-sistersJe zit in een kamer op de bank, het waait buiten. Je voelt meteen dat er iets aan de hand is, de lichten flikkeren en er gebeuren vreemde dingen. Je kijkt om je heen en voelt je steeds onzekerder worden. Dan… Nou ja, dat moet je zelf maar ervaren!

Eigenlijk is Sisters geen echt spel, het is een “ervaring” van slechts enkele minuten. Maar het is wel een VR ervaring die al meer dan 1 miljoen keer is gedownload voor Google Cardboard. Daarmee is het een regelrechte hit die ook beschikbaar is voor de Gear VR. Reden genoeg om toch deze headset op te zetten en diep onder de dekens te duiken voor een bijzondere horror ervaring.

Gameplay

492349-otherworld-interactive-s-sistersEigenlijk is Sisters geen echt spel maar een ervaring. Je zit op een virtuele bank en je kunt alleen rondkijken. Het is niet mogelijk om te navigeren, er is in feite helemaal geen interactie mogelijk. Eigenlijk is dit een spel dat met jou speelt, met beeld en geluid wordt er gespeeld met jouw gevoelens en emoties. Omdat je compleet bent afgesloten van je omgeving geeft dat een heel creepy ervaring.

Sisters duurt slechts enkele minuten, je bent er snel doorheen. Dat is in dit geval niet erg want het wordt ook nergens saai. Het is een compacte thriller waarin je eventjes mentaal door elkaar wordt geschud. Mensen die al bang worden van een “Paranormal Activity” film zullen moeite hebben Sisters tot het einde te bekijken.

Oorspronkelijk werd Sisters uitgebracht op Google Play, later kwam er een Gear VR versie. Hoewel Sisters geen technisch hoogstandje is geeft de Gear VR wel een betere ervaring. Met Google Cardboard ben je toch minder betrokken bij VR spellen dan in de Gear VR, en voor deze presentatie is dat van cruciaal belang.

Graphics

502371961_1280x720Dit is geen spel die je aan je vrienden laat zien om te bewijzen dat een Gear VR ook prachtige beelden tevoorschijn kan toveren. De omgeving is geheel in 3D ontworpen, het is geen panorama video. De objecten zijn zeer gestileerd met relatief weinig polygonen.

Er wordt goed gebruik gemaakt van dynamisch licht. De graphics zijn niet bedoeld om realistisch te zijn maar om een gevoel op te wekken, en dat is gelukt. Het stereoscopische beeld geeft wel een goed gevoel van diepte, je hebt echt het gevoel dat je in de kamer zit.

Het geluid is de ster van deze productie. Met geluidseffecten wordt je door het verhaal geleid. Daarbij wordt gebruik gemaakt van allerlei psychologische trucjes om je aan het draaien te krijgen. Omdat je altijd op dezelfde plek in de kamer zit kun je het geluid volgen. Als er een groep vogels om je hoofd cirkelt klinkt dat prachtig. Sisters moet je echt ervaren met een hoofdtelefoon, de mono speaker van een Galaxy apparaat geeft niet het gewenste effect.

Besturing

Hier valt niet veel over te melden. Het is een korte film zonder interactie, je hoeft alleen je hoofd te draaien om de verschillende elementen te bekijken.

Conclusie

Sisters is een spel dat met jou speelt. Als je niet snel bang wordt is het toch de moeite waard dit experiment een keer te bekijken, al is het alleen maar om te zien hoe dicht Virtual Reality je in een situatie kan plaatsen, zelfs in een omgeving die er niet realistisch uitziet. Voor angsthazen is dit pakweg drie minuten kippenvel.

Hoe minder je weet, hoe enger het is. De ontwikkelaar heeft de beste YouTube clips van echte “spelers” bij elkaar gezet om je een idee te geven. We raden je aan Sisters te bekijken in een kamer met veel kussens, in één van de filmpjes vloog er een Gear VR door de kamer. Dat is ons niet overkomen, maar als gratis demonstratie van de Gear VR is Sisters zeker de moeite van het installeren waard. Zet wel een hoofdtelefoon op!

7.5 Total Score
Griezelig goed

Sisters zit goed in elkaar, je krijgt echt het gevoel dat er iets met je gebeurt. Het is eng en op sommige momenten frustrerend realistisch, echt een aanrader op de Gear VR

Beleving en Gameplay
7
Besturing niet van toepassing
0
Graphics
7.5
Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!