‘s werelds eerste virtual reality café opent zijn deuren in Amsterdam!

Het eerste virtual reality café ter wereld word geopend in Nederland, het virtual reality café wordt een terugkerend event. In het centrum van Amsterdam zal het evenement gehost worden door het Koreaanse restaurant Yokiyo, het doel van het virtual reality café is om mensen kennis te laten maken met de techniek en de apparatuur zonder dat mensen er veel geld voor moeten betalen.

Dure technologie

gear-vrVirtual reality is vrij ontoegankelijk, de technologie is duur, ingewikkeld en niet aantrekkelijk voor de consument. Het virtual reality café wil hier verandering in brengen, door mensen toegang te bieden tot een café die tot de nok aan toe afgeladen is met virtual reality apparatuur.

De google cardboard is natuurlijk een leuke instapper voor mensen die een eerste ervaring willen in virtual reality, maar voor de prijs van een google cardboard kun je ook kennis maken met high-end virtual reality.

Oculus Rift DK2

oculus riftZo zullen er bijvoorbeeld meerdere Oculus Rifts aanwezig zijn in het VR café, de meest bekende virtual reality bril ter wereld. De bril wordt aangedreven door een computer met een sterke grafische kaart, door speciale virtual reality applicaties te draaien komt er een 3D simulatie in de bril. Doormiddel van stereoscopie en gyroscopen krijg je het gevoel dat je echt aanwezig bent op een andere plek, de zogenaamde presence.

In het café wordt met de Rift DK2 gewerkt, de tweede ontwikkelaarsversie van Oculus. Dit is de tot nu toe beste versie die uit is van de Rift.

Samsung Gear VR

Een andere bekende virtual reality bril is de Samsung Gear VR, deze virtual reality bril gemaakt door Samsung en Oculus was binnen 2 dagen al wereldwijd uitverkocht. Het bijzondere aan deze bril is dat je virtual reality ervaringen van de beste kwaliteit ervaart, zonder dat er een dikke pc aan te pas hoeft te komen. De bril word namelijk volledig aangestuurd door een Samsung telefoon.

De telefoon wordt in de bril gezet en kan daarna in een speciaal virtual reality menu allerlei applicaties afspelen. Dit kan variëren van een ritje in de achtbaan tot volledige games, door een Bluetooth controller aan te sluiten op de telefoon gaat er een wereld van opties voor je open.

gear-vr-2Verder is de Samsung Gear voorzien van allerlei soorten comfort en handigheden, zo zit er bijvoorbeeld een ventilator in de bril die beslagen lenzen tegen gaat.

Ook zit er een verstelknopje boven op de bril waarmee je de sterkte van de lenzen kan bijstellen, een Touch screen om mee te navigeren, en een extra ingang waarmee je de telefoon kan opladen of een koptelefoon kan inpluggen.

Andere brillen

MERGEVR2Naast de Oculus Rift DK2 en de Samsung Gear VR zullen er ook ander virtual reality brillen aanwezig zijn in het café. Zo zullen er ook Google Cardboards aanwezig zijn, de kartonnen virtual reality bril van Google. Het ideale instapmodel voor virtual reality, goedkoop en van degelijke kwaliteit.

Daarnaast zullen er ook de plastic brillen van Homido aanwezig zijn. Ook al is het concept van de Homido hetzelfde als de Google Cardboard, de kwaliteit van de Homido is aanzienlijk beter. Met toegevoegd comfort, hoofdbanden en betere lenzen is dit ook een bril die wel aanwezig moet zijn.

Een andere aanwezige bril is er een die erg in het oog springt, de Merge VR bril. Deze paarse bril is gemaakt van een speciaal soort rubber waardoor het dragen van de bril niet alleen heel comfortabel is, maar de bril is ook nog eens erg duurzaam. Je kan duwen en trekken aan de bril maar de Merge is niet kapot te krijgen, daarnaast is de bril voorzien van verstelbare lenzen en extra controle opties.

Ervaringen

oculus-rift-lolTijdens het event zal er een breed scala aan vr ervaringen aangeboden. Met onder meer 5 verschillende achtbanen met elk hun eigen kenmerken. Een app waarmee je een wandeling kan maken door de ruimte en rondom het ISS, en waarmee je kan racen over verschillende circuits in een ruimteschip.

Verder kun je rondvaren in een boot op een ontdekkingsreis door een mystieke wereld, of verstoppertje spelen met een T-rex. Dit is slechts een kleine greep uit een indrukwekkende line-up van virtual reality ervaringen.

VR-Experts

RexVoor de aanwezigen in het café is er de gelegenheid om vragen te stellen over virtual reality aan Tim Nijland en Jeff Shaw, twee virtual reality experts die samen dit hele project hebben opgezet.

Het café zal ook dienen als een soort ontmoetingsplek voor virtual reality enthousiastelingen, en ondernemers of ontwikkelaars die willen werken met virtual reality. Mensen dichter bij elkaar brengen in een virtuele wereld, een lastige opgave totdat het vr café er was.

Tickets

Tickets voor het event zijn zeer beperkt beschikbaar, kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via de website. Aanwezigen kunnen hiermee ongelimiteerd van virtual reality genieten. Heb je nou geen zin om te betalen, maar je wil wel langskomen om te kijken hoe het gaat? Geen probleem, je kunt ten alle tijden naar binnen lopen om te kijken of een praatje te maken. Voor meer informatie kun je naar de website van het vr café, of naar de Facebookpagina van het vr café.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!