Samsung kondigt vernieuwde Gear VR aan

Samsung heeft gelijktijdig met de nieuwe Galaxy S6 en S6 Egde een vernieuwde versie van de Gear VR aangekondigd. Deze is geoptimaliseerd voor het gebruik van deze nieuwe vlaggenschepen van de fabrikant. De Gear VR is op een aantal belangrijke punten aangepast. 

Design tweaks

De Gear VR is nu compatibel met het kleinere 5.1 inch scherm van de Samsung S6 serie. Dit is een slimme move van Samsung aangezien de vorige Gear VR enkel werkte met de Galaxy Note 4. Laat dat nou net een apparaat dat niet veel mensen in bezit hebben. De Gear VR zo’n bovendien zo’n 15% kleiner dan de originele versie.  In combinatie met het lagere gewicht van de Samsung S6 resulteert dit in een verhoogt draagcomfort.  De hoofdbanden zijn tevens vernieuwd waardoor gewichtsverdeling beter is.

Technische tweaks

De prestaties van de bril zijn verbeterd dankzij de kijkhoek die verhoogd is naar 96 graden. Daarnaast is het nu mogelijk om de Gear VR op te laden via een usb-aansluitingen en wordt een langere accuduur beloofd. Een veelgehoorde klacht was dat de Note 4 zeer warm werd tijdens langdurig gebruik. Om dit probleem om te lossen heeft Samsung nu een kleine en stille ventilator geplaatst. Het touchpad aan de zijkant is tevens verbeterd en de klep aan de voorzijde is verwijderd. Dit laatste moet tevens helpen om de Gear VR op een acceptabele temperatuur te houden.

De nieuwste editie draagt nog steeds de naam “Innovator Edition’ wat aangeeft dat het product nog niet zijn final form heeft bereikt. Momenteel ondersteund de Gear VR dus slechts 3 toestellen, hopelijk worden dat er in de toekomst meer. Samsung heeft genoeg aanpassingen gemaakt om de bril te verbeteren maar net niet genoeg om de kopers van de orginele bril tegen het hoofd te stoten. Ik ben benieuwd of Samsung de Gear VR compatibel gaat maken met andere telefoons uit bijvoorbeeld de S lijn.

De releasedate van de nieuwe Gear VR is nog niet bekend maar de prijs blijft hetzelfde, zo’n 200 euro. Verwachting is dat deze tegelijk met de nieuwe S6 serie in de winkel komt te liggen.

 

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!