Gear VR Game Review: Slot Tub Party

Voel de spanning en sensatie van Las Vegas vanuit je luie stoel met Slot Tub Party. Maak een keuze uit drie verschillende fruitautomaten en bepaal jouw winnende strategie. Om dit spel te spelen hoef je geen zwembroek aan te trekken, je stapt in een virtuele jacuzzi, als je wilt samen met vier vrienden tegelijkertijd. Ga jij die jackpot pakken?

  • Ontwikkelaar: COLOPL NI
  • Genre: Ontspanning / Arcade
  • Prijs: €4,99 (Gratis Demo)

Game Review

stp3Er zijn twee spellen in de Gear VR app store te vinden; Slot Tub Party en Slot Tub Party VIP. Het grote verschil is de aanschafprijs, de demo is helemaal gratis en voor de VIP versie betaal je €4,99.

Voor dat geld krijg je tweemaal zoveel geld om mee te starten, tweemaal meer geld om toe te voegen en een ongelimiteerd aantal “refills”. Op aanvullingen op jouw karakter en het ontgrendelen van andere fruitautomaten krijg je 50% korting.

Slot Tube Party is een collectie van drie verschillende fruitautomaten, verpakt in een opvallend en vrolijk ontwerp. Je zit in een virtuele jacuzzi, aan beide kanten zitten twee dames of heren die enthousiast naar jouw prestaties kijken.

Houd er rekening mee dat je in dit spel ook geld kunt uitgeven naast de €4,99 voor de VIP versie, maar je kunt geen geld verdienen. De score is virtueel, je zult dus nooit echt geld winnen door Slot Tub Party te spelen.

Beeld en Geluid

stp2Het spel heeft een kleurrijke vormgeving, aan alle kanten knalt vuurwerk. De fruitautomaten lijken nauwelijks meer op de statische kasten in de speelhal. Het lijkt een beetje alsof je in een Sims spel bent beland, het ziet er verzorgd uit maar veel heeft het niet om het lijf.

Bij de karakters is dat heel letterlijk te nemen, de dames en heren in de jacuzzi hebben alleen een zwembroek of badpak aan. De muziek en de geluidseffecten ondersteunen het feestelijke karakter van Slot Tub Party. Als je een rustig spelletje jackpot wilt spelen ben je hier aan het verkeerde adres. Je kunt overigens wel het muziekvolume regelen.

Besturing

Meer dan een tik op de Gear VR headset is niet nodig tijdens het spelen van Slot Tub Party. Wanneer je de fruitautomaten automatisch laat draaien is het eigenlijk meer een animatie kijken dan daadwerkelijk een game spelen.

De menuknoppen zijn altijd duidelijk in beeld, als je een beetje over je schouder kijkt vind je de volumeknoppen op een virtuele radio. Je hoeft niet volledig te draaien, het totale speelveld bedraagt pakweg 120 graden met wat grafische aankleding daaromheen.

Conclusie

stp1Slot Tub Party is een heel eenvoudig spel dat met feestelijke graphics en flitsende animaties is opgeleukt. Als je graag op fruitautomaten speelt in de speelhal zou dit een spel voor jou kunnen zijn, al is het niet duidelijk of dat de doelgroep is van het spel.

De vormgeving staat ver van de traditionele gokkasten, daarnaast kun je alleen geld uitgeven, het is niet mogelijk echt geld te winnen.

Beide versies van Slot Tub Party maken gebruik van In-App aankopen. Die kunnen flink oplopen, tot zo’n honderd euro. Daarmee lijkt het spel zich meer te richten op gokverslaafden dan “casual” spelers. De VIP versie geeft je korting, toch kunnen de kosten om te spelen hoog oplopen.

Echt een grote uitdaging is er niet, wanneer je de kasten op automatisch spelen zet hoef je alleen te kijken. Je start met één kast, de andere twee moet je ontgrendelen maar dat lukt je waarschijnlijk binnen vijf minuten spelen, zonder een cent uit te geven. Daarna is het vooral de voice-chat die afwisseling biedt.

6 Total Score
Een ware gok

De sociale functie met voice-chat is wellicht de meest opvallende optie. Je kunt met maximaal vijf spelers tegelijkertijd in de virtuele jacuzzi stappen en praten via een headset. Je kunt jouw “avatar” aanpassen met een nieuwe haarstijl, zwembroek of geslacht. Het is niet duidelijk wie er geld uit zal geven aan Slot Tub Party. De drie kasten bieden niet veel uitdaging, naast de voice chat en het aankleden van je karakter is er niet zoveel te beleven. Gelukkig kun je eerst de gratis demo uitproberen, let wel op met je portemonnee en gok verstandig!

Gameplay
5
Graphics
6
Besturing
7
Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!