Steeds meer VR films op Sundance

Het Sundance festival is al tien jaar lang een begrip in de filmwereld. Dit initiatief van acteur Robert Redford wordt elk jaar groter en indrukwekkender. Het behoorde ook tot één van de eerste filmfestivals dat aandacht besteedde aan 360 graden films. Dit jaar is het aantal VR films dat vertoond wordt op Sundance groter dan ooit.

IM360 Cardboard

sundancebrilJe ziet steeds meer Google Cardboard houders met een merknaam verschijnen. IM360 is de officiële VR partner op Sundance, ze stellen speciale
Cardboard brillen beschikbaar voor de bezoekers. Via een app kan het thuisfront ook genieten van de films. Op dit moment kunnen de 360 graden films alleen worden bekeken via de Android app; de Apple iOS app zal later ook de VR films gaan ondersteunen. IM360 is bekend van verschillende VR projecten zoals een videoclip van Taylor Swift en de talkshow van Conan O’Brien.


Star Wars Holo Cinemasundance star wars

Deze presentatie is meer Augmented Reality dan Virtual Reality, desondanks presenteert het team van ILMxLab een indrukwekkende opstelling waar beelden worden geprojecteerd op de muur terwijl je door een AR bril kijkt. Al eerder was er een promotie app voor de laatste Star Wars film waarin enkele VR clips te zien waren. Er is een heel team binnen Industrial Light and Magic die zich richt op dit soort innovatieve producties.

Samsung Gear VR

sundance martianDe maker van de Gear VR heeft een eigen “bioscoop” op Sundance ingericht waar hun Smartphones met Gear VR headset gebruikt worden om hun eigen VR producties te vertonen. Samsung is ook in de productie van exclusieve VR video gestapt. Op Sundance is er een film te zien die in samenwerking met Funny or Die werd geproduceerd. Bekende komische acteurs Paul Scheer en Rob Heubel spelen in deze film. Ook werd het MilkVR platform onder de aandacht gebracht, een VR video project speciaal voor de Gear VR waarin ze onafhankelijke filmmakers uitdagen content te produceren.

Veelzijdig aanbodsundancemisdemeanor

De diversiteit aan VR films is erg hoog dit jaar. Zanger, komiek en tech nerd Reggie Watts geeft zijn eigen draai aan 360 graden video; Defrost is een ziekenhuisdrama van de Hollywood regisseur Randal Kleiser met een rol voor Carl Weathers; Perspective 2: The Misdemeanor is een film vanuit twee standpunten die een confrontatie tussen politie en twee jongeren laat zien; Fabulous Wonder.land is een psychedelische trip die gebaseerd is op een Britse musical. En er zijn nog tientallen andere films te bekijken.

Op dit moment zijn nog niet alle films via de app te zien.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!