SURGE

Surge; een kleine blik op een hele wonderlijke ervaring. Bij het maken van een review moeten er diverse zaken worden ingevuld. Onder andere product categorie, waar veel voorkomende zaken tussen zitten als shooter, racing, sci-fi enzovoorts. Direct al een slechte start: waar moet Surge nou eigenlijk onder gebracht worden?

Beschrijving

Eigenlijk is het niets meer en niets minder dan een music video. De soundtrack is een techno-, trance-, space-achtige muziek die de beelden ijzersterk ondersteunt. Of is het juist andersom… ondersteunt het beeld de muziek hier nu? Hoe dan ook, Surge is een ervaring die je zelf mee moet maken. Er zijn video’s te vinden op youtube, maar die staan niet voor niets juist NIET onder dit artikeltje: de opbouw van de video is vrij cruciaal en moet je stap voor stap meemaken.

Als Surge begint bevindt de speler? kijker? belever? zich in het midden van een erg vreemde vlakte, waar tot aan de horizon niets te zien is. De muziek begint en al snel begint de bodem vóór de kijker mee te bewegen op de bassen. In de lucht, alsof ze ze gepakt kunnen worden, zweven vierkantjes die eveneens meetrillen op de muziek. Ze klonteren samen en vormen een soort tetris-achtige figuren.

Besturing is er niet. Kijken, in 360 graden, is mogelijk. Verblindend licht, wat van kleur veranderd. De muziek die aanzwelt. De vormen die meer en meer samen komen. Het laatste gedeelte wekt bijzonder veel indruk, en hier stopt de beschrijving. Heb je een DK2? Ga dan vooral Surge eens installeren en dompel je onder in de muziek en de beelden. Geniet!

 

7 Total Score

Surge is een wonderbaarlijke ervaring die helaas van korte duur is.

Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!