Veiliger rijden dankzij Teen Drive 365

Zeg eens eerlijk; lees of stuur jij wel eens een bericht met je smartphone als je aan het rijden bent? Vast wel, je weet dat het levensgevaarlijk is maar toch doe je het. Autofabrikant Toyota wilde jonge bestuurders laten ontdekken hoe gevaarlijk SMS-en tijdens het rijden kan zijn en gebruikten daarvoor VR technologie.

Het begint bij de ouders

Hoewel het project zich met name richt op jongeren wijst Toyota ook ouders op hun verantwoordelijkheid. “We willen een dialoog starten tussen ouder en kind, want kinderen nemen slechte gewoontes over van hun ouders” aldus Toyota. Om de bestuurder op een veilige wijze te laten ervaren hoe snel een ongeluk kan plaatsvinden ontwikkelden ze een simulatie waarbij de bestuurder met een headset een virtuele rit moet maken. En ze worden getest op afleiding en reactievermogen.

Zichtbaar resultaat

Van de 20.000 jongeren die participeerden in dit project gaf maar liefst 90% aan dat ze niet realiseerden hoe gevaarlijk Sms’en in de auto kan zijn. De virtuele rit vond plaats in een stilstaande auto en de bestuurder droeg een Oculus Rift headset. Daarnaast wordt er ook les op school gegeven en mensen worden uitgedaagd om educatieve en onderhoudende videoclips te maken om de boodschap over te dragen.

Ervaring is vaak beter dan theorie, en Toyota wil met Teen Drive 365 de jonge bestuurder laten ervaren hoe snel een auto rijdt en hoe snel afleiding tot dodelijke ongelukken kan leiden. De winnaars van de video wedstrijd weten het op een duidelijke en grappige manier uit te leggen, maar het betreft uiteraard een serieuze zaak; let op tijdens het rijden!

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!