Verschillende Typen Virtual Reality

Virtual Reality is niet één medium. Er zijn verschillende soorten Virtual Reality, die anders werken. De krachtigere VR brillen zoals HTC Vive hebben een eigen platform.

VR is niet alleen beschikbaar in de playstore.

We leggen je graag uit hoe veel en welke virtual reality manieren er zijn om content te bekijken en om VR apps te gebruiken. Dat is bijvoorbeeld handig als je een virtual reality app wil laten ontwikkelen.

Desktop VR vs Mobiele VR

Op zoek naar een krachtige en realistische App voor Oculus Rift & HTC Vive? Laagdrempeliger maar nog altijd overtuigend zijn de VR toepassingen voor Samsung Gear VR, iOS & Android.

Wist je… Wij hebben zelf veel ervaring met:

VR app development

Wij ontwikkelen VR apps voor high-end VR headsets,
zoals Oculus Rift en HTC Vive, maar ook simpelere apps.

Levensechte video’s voor virtual reality brillen, websites en social media zijn voor mobiele VR ontwikkeling geschikter. Achter de VR van HTC en Oculus zitten krachtige processoren en computers. Dit zorgt voor een indrukwekkender ervaring, maar een kleiner publiek.

Desktop: indrukwekkender, maar voor een beperkt publiek.

Een hoogstaande VR bril zoals de Oculus Rift of HTC Vive is nogal een investering. Ook voor VR op Events is en blijft Samsung Gear VR en mobiele en draadloze VR in combinatie met een bedrukte Google Cardboard indrukwekkend voor publiek. Bovendien: met een VR Carboard als reclameartikel (giveaway) nemen mensen jouw product en merk mee naar huis.

VR App development voor HTC Vive

We zijn inmiddels zeer ervaren met HTC Vive App developmentDe meeste desktop VR applicaties die wij ontwikkelen zijn gemaakt voor de Vive. De Vive is veruit onze favoriete vr bril omdat deze beschikt over het zogenaamde ‘room scale’. Hierdoor kan er dankzij sensoren rondgelopen worden door een ruimte. De Vive controllers bieden bovendien de mogelijkheid om te interacteren in virtual reality.

VR Apps voor elk gewenst platform en device. Wij maken VR Apps voor desktop devices zoals de Oculus Rift & HTC Vive. Deze zijn vooral geschikt voor technisch meer complexe toepassingen en/of situaties waarbij realisme en interactie belangrijk zijn. 

Daarnaast maken wij virtual reality voor mobiele devices zoals de Samsung Gear VR maar ook Apple en Android die ervaren kunnen worden met bijvoorbeeld Google Cardboard. Deze worden vaak gebruik voor minder complexe toepassingen en 360 graden video.

360 video productie bedrijf of 360 graden tour laten maken

Wij helpen graag bij het inzetten van virtual reality voor jouw organisatie. Ons team bestaat uit creatives en ontwikkelaars met volledige focus op VR en AR.

Oculus Rift App Development

Wij maken applicaties voor de Rift, zoals bijvoorbeeld die van Loxam. Wij kiezen vaak voor de Rift wanneer het een zogenaamde ‘seated experience’ betreft. Hierbij staat de gebruiker niet op maar zit hij in een stoel. Lopen is met de Rift niet handig, hiervoor zetten wij de HTC Vive in.

Ook Oculus Rift app development heeft VR Expert in huis.

VR applicaties voor de Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR is onze favoriete mobiele VR bril en wij gebruiken deze voor de meeste van onze applicaties en video’s. De goede beeldkwaliteit, besturingsmogelijkheden en de krachtige Galaxy telefoons bieden veel mogelijkheden voor vr ontwikkeling. Inmiddels zijn er wel steeds betere modellen op komst.

Google Cardboard App development

Wij maken gebruik van de Unity Engine waardoor wij eenvoudig mobiele applicaties kunnen maken voor alle mobiele devices. Omdat wij niet native ontwikkelen scheelt het veel tijd en kosten om voor alle ondersteunde mobiele telefoons een vr app te maken.

Deze wordt in de betreffende app stores geplaatst waarna deze door iedereen zijn te downloaden. Zo wordt VR door onze app development ook voor Google Cardboard beschikbaar.

Een virtual reality app laten maken voor Apple of Android

De mobiele vr apps die wij maken zijn geschikt voor zowel Android als Apple telefoons. De mogelijkheden en capaciteit van iOs en Adroid VR App Development en dus mobiele vr apps zijn wel beperkter.

Dit geldt in het bijzonder wanneer deze voor elke ondersteunde telefoon geschikt moeten zijn.