Virtual Kaiju 3D

Zelf ervaren hoe je net als Godzilla door een stad banjert en een verwoestende indruk achterlaat! Kaiju is een Japanse term die ‘mysterieus/vreemd wezen’ betekent, oftewel monster. De bekendste van deze Kaiju-monsters is Godzilla. In dit spel ben jij Godzilla en moet je zo lang mogelijk staande blijven terwijl je zoveel mogelijk gebouwen verwoest en helikopters neerhaalt. Deze game is zowel te spelen met als zonder vr bril zoals Cardboard bril of de ColorCross

Gameplay

Wanneer het spel begint krijg je 5 seconde om de telefoon in de bril te doen, vind ik toch een pluspunt als hier rekening mee wordt gehouden. Voordat je zelf de controle hebt zie je eerst van een afstand de Kaiju omringd door gebouwen staan, dan draait de camera wat om het monster heen en kruip jij in de huid van de Kaiju. Op dat moment komen er bovenin het scherm twee icoontjes te staan, één gebouwenicoon en één helikoptericoon. Dit geeft aan hoeveel je van beide hebt verwoest.

IMG_7448

Gebouwen verwoest je simpelweg door je blik een beetje schuin naar beneden te houden zodat je weet welke gebouwen je omver wilt walsen. Ik had nog geen helikopter gezien maar vroeg me al wel af hoe die dan zouden worden verwoest. De echte twist aan het spel kwam toen er ineens in beeld stond ‘’shout to shoot fire’’. (Dáárom wilde de app toegang tot de microfoon)De eerste keer kwam er natuurlijk een schamele brul uit omdat het allemaal even wennen was. Maar als er na verloop van tijd meerdere helikopters op je schieten dan kun je met enig inlevingsvermogen toch érg dichtbij de echte Godzilla-vibes komen.

Deze Kaiju loopt alleen wel wat langzaam, had wellicht wat meer pit in gemogen. En het vuur werkt alleen tegen de helikopters, de gebouwen vallen alleen om als je er echt tegenaan loopt.
Er is geen levensbalk van de Kaiju, maar als je maar lang genoeg bent geraakt door de helikopters ben je vanzelf een keer game over. Het beeld wordt dan weer bediend en zie je hoe de Kaiju met een laatste kreet neervalt. Dan komt weer die fijne bediening: ‘’scream to retry’’.

Sound

Geluid is prima, niet veel bijzonders. Je hoort de stampgeluiden van de Kaiju op de achtergrond, het geluid van de schietende helikopters en de gebouwen die in elkaar storten. Maar het leukste geluid kun je bij dit spel natuurlijk helemaal zelf maken: je eigen Kaiju-brul (Elk geluid dat je maakt wordt natuurlijk goedgekeurd, hoe hard of zacht heeft geen effect)

IMG_7446

Graphics

Graphics zijn wat aan de simpele kant, pixelig is een te negatief woord, maar we zijn onderhand al wel wat beters gewend. Als je in de verte kijkt zie je dat de gebouwen zich gaan herhalen en wanneer ze instorten zijn het eigenlijk grote blokkentorens die neergaan. Maar toch, de helikopters die kapot zijn geschoten laten een grote ontploffing zien en als je af en toe achterom kijkt kun je her en der nog rook zien van waar je net bent geweest -ondanks dat de gebouwen geen vlam vatten maar alleen wat oplichten- leuk gedaan.

Prijs

Voor €0.99 is het spel in de app store te koop. Redelijke prijs, zou leuk zijn als ze het spel blijven updaten door bijvoorbeeld meer keuze aan Kaiju’s (watermonster / luchtmonster) te bieden.

Conclusie

+ Leuke game, met het juiste inlevingsvermogen is dit wel echt een topgame.
– Zou leuk zijn als er meer spel-opties komen.

Cijfer

7.5
Gespeeld met: ColorCross
Geschikt voor: Cardboard vr, Homido, Durovis Dive etc.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!