Virtual reality inzetten tijdens een event

Er zijn veel evenementen met diverse onderwerpen en afwijkende doelgroepen. Een participant moet vooraf overtuigd worden het evenement te bezoeken, en tijdens het evenement moet er een presentatie neergezet worden die impact maakt op alle aanwezigen. Virtual reality inzetten tijdens een event kan de oplossing bieden, voor ieder onderwerp en iedere doelgroep. Wat er zoal mogelijk is kun je lezen op deze pagina, ook geven we een aantal praktische tips om virtual reality in te zetten tijdens een event.

Mogelijke toepassingen tijdens een evenement

Virtuele locatie

Ruimte kan een probleem tijdens het organiseren van een evenement. Het kan te krap zijn, of de aankleding is niet optimaal. De virtuele ruimte is onbegrensd en kan op iedere gewenste wijze worden ingericht. Dit kan veel kosten besparen, daarnaast wordt ook veel tijd gewonnen die anders besteed zou worden aan het inrichten van het decor.

Virtueel theater

Een aantal stoelen en een beamer met scherm, die setup kennen we allemaal. Een virtueel theater is op iedere locatie mogelijk, en biedt de deelnemers meer vrijheid van beweging. Kijk rond in een virtueel IMAX theater voor maximale impact, ongeacht waar jouw virtual reality event wordt georganiseerd.

Simulatie

Bij virtual reality inzetten tijdens een event ben je niet beperkt tot de natuurwetten, met een simulatie kun je alles mogelijk maken. Laat iemand binnen op een klein stukje vloer bijvoorbeeld een virtuele hijskraan bedienen. Door het beeld uit de VR bril weer te geven op een extern scherm kunnen andere aanwezigen live meekijken voor een gemeenschappelijke ervaring.

Virtual reality inzetten event tips

Met deze 5 tips maak je van ieder VR evenement een groot succes:

  1. VR hardware huren in plaats van kopen laat je betaalbaar opschalen. Zeker voor eenmalige events is huren veel efficiënter wat betreft de kosten.
  2. Zorg voor voldoende begeleiding. Hoewel moderne VR brillen niet zo ingewikkeld zijn om te gebruiken zal niet iedereen er direct mee aan de slag kunnen gaan. Met begeleiding verloopt alles soepel.
  3. Virtual reality inzetten tijdens event mag zeker genoemd worden in de uitnodiging, deel achteraf een verslag van de presentatie voor een verhoogde zichtbaarheid van het evenement.
  4. Geef aan alle participanten een Cardboard VR houder mee met opdruk, denk aan het logo van het evenement of een merknaam. Dit is een aandenken dat echt bruikbaar is en gedeeld zal worden.
  5. Integreer virtual reality met een live presentatie voor een naadloze overgang van echt naar virtueel en weer terug. Een 360 video waarin varen op een speedboot te zien is in combinatie met een ventilator maakt al een enorm verschil.

Met virtual reality wordt het onmogelijke toch mogelijk, het zal dé blikvanger zijn van ieder event en hét gespreksonderwerp achteraf.