GloveOne

Navigeren door virtuele wereld is een heikel punt en geschied momenteel veelal met een fysieke controller. Dit doet afbreuk aan de immersive ervaring omdat er altijd een link wordt behouden met de ‘echte wereld’. Gelukkig zijn ontwikkelaars bezig met uiteenlopende vr controllers en hier kan een nieuw apparaat aan toegevoegd worden; de Gloveone.

Voel virtual reality

De Gloveone is een unieke handschoen die de gebruiker in staat stelt om virtuele objecten te voelen en er mee te interacteren. Je voelt het gewicht, de vorm en textuur van het object door middel van trilling van de sensoren in de handschoen. Het oppakken van bijvoorbeeld een geweer met twee handen voelt met de Gloveone zeer realistisch aan. Je kunt de textuur van het staal voelen en wanneer je twee handschoen draagt is het gewicht ook te verdelen tussen je beide handen. Het is in principe zelfs mogelijk dat het geweer lichter voelt naarmate er meer kogels uit het magazijn vliegen.

De techniek achter de Gloveone

De handschoen beschikt over tien zogenaamde actuatoren die elk vibreren op een verschillende frequentie en intensiteit.  Zo wordt op nauwkeurige de wijze van aanraking gesimuleerd. Wanneer je bijvoorbeeld een appel oppakt voel je het gewicht, de ronde vorm en het uitstekende steeltjes dankzij de sensoren die onafhankelijk van elkaar kleine trillingen doorgeven. Dit wordt ook  aangeduid met de term haptic feedback.

In combinatie met bewegingsgevoelige apparatuur zoals de Leap Motion heb je een geweldig tool in handen waarbij je bewegingen geregistreerd worden én je kan voelen wat je aanraakt. De kans is groot dat er in de toekomst andere bewegingssensoren op de markt komen die werken met deze handschoen. De Gloveone maakt op ons een goede indruk en kan weleens de standaard handschoen voor virtual reality toepassingen worden.

Wil je meer informatie over de techniek achter de Gloveone? Check dan onderstaand filmpje.

https://vimeo.com/129434792

Kickstarter, prijzen en releasedate

De Gloveone is sinds vorige week op Kickstarter te vinden en heeft inmiddels meer dan een derde van doel van anderhalf ton bereikt. Met nog bijna een maand te gaan lijkt de kans groot dat deze handschoen in productie gaat.  De Gloveone moet eind dit jaar geleverd worden aan de backers maar bijna de helft van alle Kickstarter projecten loopt vertraging op. De kans is dus groot dat je pas begin volgend jaar met de Gloveone de virtuele wereld op de tast kunt verkennen. Wat de Gloveone gaat kosten is tevens nog onbekend. Backers kunnen de handschoen krijgen voor zo’n 200 dollar wat indiceert dat de consumentenversie tussen de 250 en 300 dollar gaat kosten.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!