VR Haunted Ride

Vooruit, kermis dan maar! Het is weer griezelen geblazen op de Rift. Het horror-genre is ongekend populair op de Oculus, waarschijnlijk omdat door de extra dimensie die de Rift toevoegt het scary-effect een flink stuk groter is dan bij tradionele spellen. En als je dan nagaat dat er ook bij de tradionele games pareltjes zitten die je echt volledig helemaal een slag in de rondte doen schrikken….

Beleving

…. dan moet dat met een Rift helemaal goed komen toch? Dat hebben ze ook bedacht toen VR Haunted Ride in elkaar werd gezet. Om kort te gaan: daar zijn ze deels in geslaagd. Iedereen kent natuurlijk de lekkere oude old-school spookhuizen op de kermis, toch? In Disneyland Parijs hebben (of hadden, het wisselt daar regelmatig) ze een geweldige attractie die iets van Haunted Mansion of zo heet. Door de bezoeker al flink op het verkeerde been te zetten bij binnenkomst is de helft al gewonnen: alles is anders en functioneert niet zoals je het gewend bent. Voeg daar een aantal zeer zeer fraaie holografische beelden aan toe en succes is verzekerd.

VR Haunted Ride doet een poging in die richting door je, klassiek, vast te strappen in een spookhuis-wagentje. Er is dus geen enkele beweging mogelijk, alleen is het zicht rondom 360 graden. Eenmaal van start begint het karretje op een deur af te rijden en vervolgens komend de verschillende effecten één voor één op de argeloze bezoeker af.

Eerlijk is eerlijk: een paar keer kneep ik wel even in mijn vuist. Een beetje. Maar op de een of andere manier is de volledige beleving er nét niet.

Grafisch

Het ziet er verder prima uit, alhoewel de aankleding vrij sober is: daar had beslist meer aandacht aan geschonken kunnen worden. Mogelijk heeft e.e.a. toch wel wat te maken met de framerate: het karretje blijft continue in beweging en je kunt vrij rondom kijken. Wat uiteraard de nodige performance wissel trekt. Sommige effecten zijn dus vrij sterk, andere wat minder en echt onder mijn bureau duiken was er niet bij. In het filmpje hieronder zie je overigens ook duidelijk dat er bij het tweede personage flinke clipping optreedt. Slordig, en had niet gehoeven. Dat draagt niet echt bij aan het “o wat eng”-gevoel..

6.5 Total Score

VR Haunted Ride is leuk om een keer te doen. Daarna weet je het wel. Check em op Wear-VR

Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!