VR ontwikkelaar VS Virtual reality ontwikkelaar

Om een VR app te maken is een virtual reality ontwikkelaar nodig. Er komen steeds meer bedrijven die dergelijke diensten aanbieden, zoveel zelfs dat het af en toe een soort Wilde Westen lijkt te zijn, met dienstverleners die meer ambities hebben dan ervaring. Een betrouwbare VR ontwikkelaar is te vinden op basis van een veelzijdig portfolio, meedenkend vermogen en een flexibele instelling naar de opdrachtgever toe. Op deze pagina leggen we uit wat een virtual reality ontwikkelaar doet en welke stappen er normaal gesproken worden doorlopen bij het maken van VR toepassing.

Heeft iedereen een VR ontwikkelaar nodig?

Dat hangt af van de doelstelling van de organisatie. Er zijn mogelijkheden om VR toepassingen te maken die al in een standaard browser werken. Er is vaak wel speciale hardware nodig zoals een 360 graden camera. Het is zeker mogelijk om zelf eenvoudige VR toepassingen te maken, de vraag is of dit het gewenste resultaat oplevert. Laten we de standaard stappen bij de productie van een applicatie in samenwerking met een VR ontwikkelaar even doornemen:

Stappenplan VR productie

  1. Adviesgesprek: Alle producties beginnen met een goed gesprek. Daarin worden de ambities van de opdrachtgever in kaart gebracht, er worden mogelijkheden en beperkingen besproken en ook het budget zal aan de orde komen. Een goede communicatie tussen opdrachtgever en dienstverlener is essentieel.
  2. Doelstellingen bepalen: Als de neuzen in de juiste richting staan zal de virtual reality ontwikkelaar samen met de opdrachtgever de doelstellingen bepalen. Die vormen de blauwdruk van de verdere ontwikkeling.
  3. De juiste vorm kiezen: Op basis van de doelstellingen kan de vorm worden gekozen. Wellicht is een 360 graden video het beste medium, of het moet een 3D presentatie worden op basis van CAD modellen. In deze fase worden de grenzen gesteld.
  4. De hardware kiezen: Er zijn volop opties voor VR brillen, de beste keuze hangt samen met de gekozen vorm. Duurder is zeker niet altijd beter, omdat er jaarlijks nieuwe apparaten bijkomen moet er een goede afweging worden gemaakt.
  5. De VR app produceren: Nu wordt de toepassing echt ten uitvoer gebracht. Denk aan opnames maken, monteren, 3D omgevingen ontwerpen en het testen van de productie.
  6. Presentatie en/of publicatie: Als laatste wordt het project gereed gemaakt voor een live presentatie of voor publicatie via een App Store. De invulling van deze stap is al in een eerder stadium bepaald. Informeer ook naar de mogelijkheden voor begeleiding tijdens live presentaties.

De virtual reality ontwikkelaar kan ook helpen met keuze van de hardware waarbij zowel kopen als huren tot de mogelijkheden behoort. Informeer bij het VR bedrijf naar alle mogelijkheden.