VR op je telefoon of in een headset? En welke dan?

Er zijn ondertussen zoveel VR apps dat het moeilijk wordt om de goede titels te scheiden van de rest. Daar komt nog bij dat ieder Virtual Reality systeem weer unieke titels heeft.

De beste Virtual Reality Apps

Smaken verschillen uiteraard, toch zijn dit stuk voor stuk goede voorbeelden van Virtual Reality, waarbij de technische mogelijkheden evenals de beperkingen niet uit het oog verloren mogen worden. Uiteraard staat de ontwikkeling van Virtual Reality apps niet stil, er staat ons nog veel meer moois te wachten!

Cardboard Apps

Google Cardboard is het meest populaire VR platform ter wereld. Het is ook het meest beperkte systeem vanwege de technische uitdagingen. Omdat de VR Cardboard niet meer is dan een kartonnen houder voor een smartphone is er weinig controle op de hardware, ontwikkelaars van VR Apps moeten hier rekening mee houden.

Daar komt nog bij dat Cardboard VR gebruikers niet snel de portemonnee tevoorschijn halen. Maar er moeten wel VR App developers aan te pas komen. Een voordeel is dat er ook voor de iPhone Cardboard VR Apps verkrijgbaar zijn, Apple heeft geen eigen Virtual Reality bril.

 1. Titans of Space VR: Maak een wonderbaarlijke reis door het zonnestelsel. Titans is niet de eerste VR App om de sterren en planeten mee te verkennen, het is wel één van de beste. Om de reistijd te verkorten hebben de makers een schaal van 1:1.000.000 toegepast.
 2. YouTube: De meeste tijd die wordt doorgebracht op mobiele VR brillen wordt besteed aan video kijken. YouTube was er vroeg bij met ondersteuning voor 360 graden video, de Cardboard is een uitstekende instap VR bril voor VR video.
 3. Public Speaking: Over 360 graden video gesproken; voor mensen die angst hebben om voor een publiek te spreken is dit een uitstekende VR App om deze angst te overwinnen. Je kunt zelfs je eigen presentatie in de app laden.
 4. Google Arts & Culture: Een leerzame app met veel virtuele tours van musea over de hele wereld. Je kunt kunst bekijken op locaties waar je anders nooit zou komen.
 5. Star Wars VR: Het aanbod aan hoge kwaliteit VR Apps voor Cardboard is helaas beperkt, gelukkig maakt deze gratis Stars Wars App veel goed. May The Force Be With You!

VR Expert: niet alleen VR developers, maar ook bezig met:

Oculus Go verhuur en Gear VR verhuur
Deze beide brillen zijn schaalbaar en ideaal voor de verhuur.

Gear VR / Oculus GO Apps

De Gear VR is een luxe smartphone houder voor de eveneens luxe Galaxy serie van Samsung. De software komt van Oculus, die met de Oculus Rift een eigen standalone high-end VR bril heeft ontwikkeld met veel meer mogelijkheden.

Wist je… Wij doen ook aan:

VR app development

Met name voor puzzelspellen leent het draadloze Gear VR systeem zich uitstekend, als privé bioscoop zijn deze VR headsets zelfs beter dan de duurdere opties.

 1. Gunjack: Dit schietspel laat zien hoe mooi en intens een mobiel spel kan zijn. Er is ondertussen een opvolger met nog mooiere graphics en meer vrijheid van bewegen. Gunjack laat zien dat mobiele VR in staat is tot hoge kwaliteit actie games.
 2. Netflix: De officiële Netflix VR App brengt de bioscoop naar je thuis; op de bank, in bed, waar je maar wilt. Wanneer je beschikt over een Netflix abonnement kun je alle films en series bekijken in een virtueel theater. Er zijn nog geen VR films in de collectie te vinden, maar als mobiele cinema is deze App grandioos.
 3. Drop Dead: De Gear VR en Oculus GO beschikken over een eenvoudige maar effectieve VR controller. Drop Dead is een “rail shooter” met een uitgebreid verhaal dat tot leven komt dankzij de VR controller.
 4. Ocean Rift: Ditmaal gaan we niet de ruimte in maar duiken we in het water. Een VR bril lijkt toch al op een duikbril, met deze VR App lijkt het alsof je echt tussen de vissen zwemt.
 5. Catan VR: Dat een bordspel zich goed laat vertalen tot een VR game bewijst Catan VR. Het mooiste van deze multiplayer game is dat je ook kunt spelen met mensen die een andere type VR bril bezitten.

Het aanbod aan VR Apps is enorm, van simpele experimenten tot volwaardige games. De verhuur van Gear VR werkt het makkelijkst met grote publieken.

HTC Vive / Oculus Rift Apps

De HTC Vive en de Oculus Rift bieden de meeste bewegingsvrijheid en de beste graphics. Je hebt er wel een flinke PC of gaming laptop voor nodig, maar dan kun je ook echt genieten van volwaardige VR. Hoewel de HTC Vive en Rift hun eigen exclusieve titels hebben, kun je de meest VR Apps op beide systemen spelen. Houd er wel rekening mee dat niet alle spellen op SteamVR vlekkeloos werken op de Rift.

 1. Job Simulator: De eerste grote hit voor de Vive blijft een hilarische game die werken in een kantoor leuk maakt. Was het dagelijkse leven op kantoor maar zo interessant!
 2. Superhot VR: Schieten, stoppen, plannen en weer schieten. Superhot blaast het shooter genre nieuw leven in, terwijl jij gestileerde tegenstanders omver blaast.
 3. Tilt Brush: Dit multiplatform VR tekenpakket laat zien dat VR Apps geen kinderspel zijn, dit is een volwaardig tekenpakket voor artiesten die er de meest ongelooflijke 3D kunstwerken mee creëeren.
 4. Virtual Desktop: Je hebt geen monitor meer nodig met deze virtuele desktop, het grote beeldoppervlak laat je werken met meerdere vensters. Het is nog geen volledige vervanging van een monitor, maar het zit aardig in de goede richting.
 5. 3D Organon VR Anatomy: Een serieuze medische VR App die laat zien hoe je Virtual Reality in een professionele omgeving kunt gebruiken. Niet goedkoop maar wel zeer goed uitgewerkt.

Je kunt ook de volgende stap nemen en zelf VR Apps (laten) maken. Er zijn diverse ontwikkeltools voor de verschillende platformen beschikbaar.

Wij hebben ruime ervaring met HTC Vive & Oculus Rift development:

HTC Vive developers

VR App development

Je kunt VR Apps laten ontwikkelen voor intern gebruik binnen een organisatie, of als presentatie tijdens evenementen, en ook VR games om een merk of product te promoten.