VR Soccer Header

Sport en VR een match made in heaven? In dit geval wel, voetballers, NFL spelers en ijshockeyers, ze trainen allemaal in VR. Heb je ooit in een stadion gezeten en gedacht: die had ik er zelfs nog ingekopt? Dan is nu je kans! Met VR Soccer Header sta je oog-in-oog met een keeper in een megastadion, de corner wordt perfect genomen en het is aan jou om die bal er in te koppen.

Beleving

De game begint direct, het fluitsignaal klinkt en de bal vliegt rechtstreeks op je af. Je hebt weinig tijd om de game rustig te leren, gelukkig ben je niet meteen af en kun je gewoon doorgaan met koppen. Er zit dus geen uitleg bij de game, dat kan op het eerste moment even lastig zijn maar na het tweede fluitsignaal snap je al precies wat de bedoeling van het spel is. ALs je even niet aan het opletten bent zal je medespeler je toefluiten dat de corner zo genomen zal worden.

VR Soccer Header speelt zich af in een Megastadion, overal om je heen zie je supporters op de tribune staan. Rechts van je staat de speler die de hoekschop neemt en recht voor je staat een doel met een keeper. Helaas ontbreken de echte spelers die de bal normaal weg zouden koppen, maar daardoor zou de game veel te moeilijk worden

IMG_6843Besturing

Vrijwel elke besturing in deze game gaat met hoofdbewegingen, je kunt 360 graden om je heen kijken door rondom je heen te kijken. De bal koppen doe je exact hetzelfde zoals je dat normaal ook zou doen, door naar een plek in het doel te kijken kun je richten, door je hoofd hard naar voren te bewegen geef je de bal extra kracht mee.

De app is multifunctioneel, dit houdt in dat je de app met een VR bril kunt spelen maar ook zoals je een normale app zou spelen. In de normale versie kun je ook 360 graden om je heen kijken alleen het koppen doe je door je telefoon naar voren te bewegen in de richting van de goal. Het is makkelijker om raak te koppen met je VR bril op, en hierdoor wordt de beleving ook beter.

Graphics

De graphics in de game zijn redelijk. Het veld is een beetje blurry maar de bewegende delen in de game zijn bijzonder scherp voor een game van 55MB. Het beeld hapert niet tijdens het kijken of het koppen, de game loopt over het algemeen heel vloeiend door. De supporters zijn niet van al te goede kwaliteit, maar dat kun je dan ook niet verwachten van een game van dergelijk formaat.

Gameplay

De game is erg leuk om te spelen, je krijgt de bal elke keer op verschillende posities in het veld dus je moet je bewegingen elke keer opnieuw afstemmen. Het doel is om zo vaak mogelijk achter elkaar te scoren en het geeft echt een kick als dat ook vaak lukt. Na langer dan 10 minuten spelen begint de game echter een beetje eentonig te worden. Je hebt geen extra missies of opdrachten die je kunt uitvoeren hierdoor heeft de game een niet al te hoge amusementswaarde. IMG_6841

De moeilijkheidsgraad ligt voor de eerste 2 doelpunten niet erg hoog, na het 2e doelpunt wordt het scoren veel moeilijker. Dat het moeilijker wordt komt echter niet door de keeper, de enige handeling die de keeper uitvoert is het balen na een goal. Door de keeper echt te ‘’activeren’’ en extra missies en opdrachten toe te voegen zou de game een aantal extra dimensies krijgen waardoor je langer speelplezier krijgt.

8 Total Score

VR Soccer Header is een heel vet spel om te spelen, ik geloof daadwerkelijk dat je door deze game beter wordt in koppen. Dat terzijde, voor 55MB heb je aan deze game een tijdje speelplezier. Door bij de volgende versie een aantal extra dimensies toe te voegen zal deze game ongetwijfeld een topper worden.

Beleving
8.5
Besturing
8.5
Graphics
7.5
Gameplay
8
Wat vind jij? 2.87 (5 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!