Wearality

Eenvoudige VR brillen zoals de kartonnen vr bril van de welbekende zoekgigant zijn in feite smartphone houders met twee kunststof lenzen waarmee een gesplitst beeld samengevoegd wordt. De kwaliteit van het beeld wordt grotendeels bepaalt door de kwaliteit van het smartphone scherm. Maar aan de lenzen wordt vaak weinig aandacht aan besteed. Daar brengt de Wearality verandering in door 150 graden lenzen te gebruiken met een professionele kwaliteit.

Nerd Alert

VR brillen zien er vaak niet “cool” uit. Wearality gaat nog een stap verder en lijkt wel heel erg veel op de typische “nerd” bril die je vaak in oubollige films ziet. Misschien komt dat door de ontwikkelaars, een team specialisten die eerder voor Lockhead Martin werkten en nu deze technologie naar de eindconsument brengen. De succesvol afgeronde Kickstarter campagne is alvast een goede stap in de richting.

Het begint bij de lens

Bij Wearality draait het om de kwaliteit van de lenzen. De dubbele Fresnel lenzen zijn licht gebogen waardoor je geen scheidingswand nodig hebt en ook geen gesloten behuizing om de twee afzonderlijke beelden uit elkaar te houden. Hiermee wordt misselijkheid voorkomen omdat je een referentiepunt hebt buiten de bril. De kwaliteit van de groothoek en de scherpte van het beeld is een resultaat van superieure lenstechnologie.

Wearality2

Losse lenzen hebben als voordeel dat je het display, het scherm van de smartphone dus, kunt vervangen en vernieuwen. Je kunt zelf een houder bouwen of je gebruikt het frame dat Wearality heeft ontworpen. Het voordeel van dit set is het gewicht en formaat, je kunt het hele set opvouwen en in je tas steken.

Conclusie

Wearality heeft een nieuwe invalshoek gevonden door de nadruk te leggen op hoogwaardige lenzen. Het lijkt niet uitgesloten dat deze technologie later toegepast zal worden in brillen van andere fabrikanten. Laten we hopen dat het een fabrikant wordt die iets meer gevoel heeft voor stijl, want dit “Nerd” model zal zeker niet bij iedereen aanspreken.  Daarnaast is het voor bedrijven ook lastig deze bril te voorzien van een eigen bedrukking of logo zoals op Google Cardboard vanwege het minimalistische design.  Dit is echt een bril voor de liefhebber van kwaliteit en comfort en die het design voor lief neemt…

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!