Xiaomi maakt de Mi VR bekend

Terwijl Apple en Samsung de Westerse markt in hun greep willen houden, richt Xiaomi zich vooral op de Chinese markt. Onlangs werd de Mi Mix aangekondigd, een smartphone met een 6,4 inch beeldscherm en keramische behuizing zonder randen. Daarnaast werd ook de Mi Mix bekend gemaakt, een VR headset die zal werken met de nieuwste generatie Xiaomi toestellen inclusief de Mi 5 en de Mi Note 2.

MIUI VR of Google Daydream

mivr4De nieuwe headset lijkt opvallend veel op de PSVR van Sony. Technisch gezien gaat deze vergelijking niet op, dan lijkt de Mi VR toch vooral op de Gear VR van Samsung.

Net als die headset is de Mi VR ook uitgerust met een processor om de vertraging tussen actie en weergave zoveel mogelijk te reduceren. En dan zie je de meegeleverde controller die weer veel wegheeft van de controller die bij de Daydream headset van Google wordt meegeleverd.

Xiaomi behoorde overigens tot de eerste serie merken die voor het Daydream platform van Google smartphones zou maken, ze hebben er tot op heden nog geen aangekondigd. Xiaomi opent zelfs een eigen app store waarin je naast spellen voor deze headset ook honderden panorama video’s kunt vinden.

Alleen de prijs is anders

mivr1Een stukje Sony, een beetje Samsung en een flinke dosis Google, van originaliteit kun je de Mi VR niet beschuldigen. De prijs is wel opvallend.

Deze headset met extra hardware voor een lagere “latency” en een multi-directionele controller gaat slechts 29 dollar kosten. Er is maar één nadeel; de VR headset wordt voorlopig alleen uitgebracht in China.

Chinese fabrikanten blinken niet uit in creativiteit, ze weten wel goed de positieve kenmerken van andere merken te kopiëren en op een nieuwe wijze te implementeren. Deze Xiaomi VR headset, overigens de tweede VR headset van dit merk, combineert alle aantrekkelijke elementen van de concurrenten in een scherp geprijsd product.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!