Zeiss Cinemizer

Het nadeel van veel VR brillen is dat ze groot en lomp zijn. Brillen zoals de Oculus Rift & Samsung Gear vr hebben veel van high-tech duikbrillen. Zeiss pakt het anders aan met de Cinemizer, een VR bril met een strak design en veel mogelijkheden. En deze bril is nu al te bestellen!

Geen technisch hoogstandje

Een mooi design is geen garantie voor de beste techniek. Met een resolutie van 870×500 per oog is de Cinemizer geen hoogvlieger, en het gezichtsveld reikt tot 30 graden. De 3D functionaliteit wordt aangestuurd met NVIDIA 3DTV Play. Je kunt ook HDMI input gebruiken, de iPod en iPhone van Apple worden ook specifiek genoemd al heb je daar een extra accessoire bij nodig. Een slimme toevoeging is een instelknop voor een dioptrie van -2 naar +5 voor brildragers aangezien dit model niet echt geschikt is voor gebruik met een bril.

Praktische toepassingen

Zeiss denkt op het gebied van implementatie verder dan de rest. Naast gaming en het kijken van films op een virtueel scherm van 40 inch wordt deze bril aangeraden als “oog” voor een drone, virtuele tours, voor afleiding tijdens een bezoek aan de tandarts en zelfs voor een hele schoolklas als leermiddel. Met dit soort toepassingen is het logisch dat Zeiss heeft gekozen voor een compact en aantrekkelijk design.

Rustige kant van de markt

Zeiss gaat met de Cinemizer de concurrentie voor de snelste VR bril met de hoogste benchmarks niet aan. Zij richten zich op een markt voor praktische toepassingen met een eenvoudig en compact model. En dit product is reeds verkrijgbaar voor 899 euro inclusief head tracker. Het is voor herhaling vatbaar; dit is een prachtig stukje design, de knipoog naar Apple in de specificaties is ongetwijfeld een bewuste keuze geweest. Wordt dit de VR tegenhanger van de Apple Beats hoofdtelefoons?

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!