Zenimax is nog niet klaar met Oculus

De grote software uitgever Zenimax won onlangs een rechtszaak tegen Oculus, en daarmee Facebook als huidig eigenaar. Het was een strijd waarin de pers niet echt een partij kon kiezen, zowel Zenimax als Facebook staan niet echt hoog aangeschreven als het gaat om ethisch verantwoord handelen.

De rechter besloot Zenimax in het gelijk te stellen, en daarbij een schadevergoeding van 500 miljoen dollar toe te kennen. Dat klinkt veel, toch wil Zenimax meer. Met een nieuw proces willen ze de verkoop van de Rift verbieden, of twintig procent van de opbrengsten uit de Oculus Rift voor minimaal tien jaar. Als het om winst zou gaan is Facebook goedkoop klaar, het kan nog lang duren voordat de Oculus Rift geld in het laatje zal brengen.

Rift

Oculus Rift kopen met kortingTouch controllers

Om het tij te keren heeft Oculus besloten om de prijs van de Oculus Rift te verlagen. Een compleet set inclusief Touch controllers is met 200 dollar afgeprijsd, daarmee is het een stuk goedkoper geworden dan de directe concurrent, de HTC Vive. De Rift is nog steeds minder bruikbaar als “room scale” ervaring, al wordt hier nog steeds aan gewerkt.

Hoewel de Rift eerder werd uitgebracht dan de Vive en de Gear VR stellen de verkoopcijfers teleur. Met een fikse korting hopen ze de verkopen te stimuleren.

 

RoborecallGratis Robo Recall

Er is al behoorlijk veel kritiek geweest over het uitbrengen van exclusieve titels, ook nu geeft Oculus weer een spel gratis weg wanneer je in het bezit bent van de Touch controllers. Robo Recall is een komisch schietspel van Epic dat er mooi uitziet en soepel speelt.

Wanneer de prijsverlaging en het gratis spel “Robo Recall” je nog niet kan overtuigen om een Rift te kopen kun je ook gewoon een Oculus Rift huren. Dan kun je een stuk goedkoper die eerste stappen in de virtuele wereld maken.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!