ClickCease

Via-Gamepad F2

Mobile vr gaat grote stappen maken dankzij de komst van goedkope vr brillen zoals Google vr bril Het besturen van je telefoon terwijl die in een vr bril zit is echter verre van handig. Daarom gaan wij bij vr-expert op zoek naar de beste gamecontrollers zodat jij je handen vrij hebt bij het navigeren ij de virtuele wereld. First up, de Via-Gamepad V2. 

Bluetooth vr controller

De Via is een Bluetooth Controller die werkt volgens de HID gamepad standaard. Alle bekende knoppen zijn aanwezig; twee joysticks, een D-Pad, vier actieknoppen en vier schouderknoppen die op Android apparaten volledig in te stellen zijn. Het gamepad werkt trouwens ook op Apple apparaten zoals de iPhone en iPad maar daar mis je een aantal instelmogelijkheden. Je kunt de controller trouwens ook gebruiken voor een Windows computer. De controller heeft het NVIDIA certificaat waarmee je er zeker van kunt zijn dat een behoorlijk aantal spellen probleemloos werken. Via de website kun je zien welke spellen beschikbaar zijn.

Laden gaat via Micro-USB poort en de Li-ion accu verzekerd een lange speelduur. Naast spelknoppen kun je ook gebruik maken van een muismodus. Hiermee kun je bijvoorbeeld op internet navigeren via de controller. Of dat eenvoudiger werkt dan tikken op het scherm is twijfelachtig maar je kunt op deze manier op afstand het mobiele apparaat besturen en je houdt compleet zicht op het gehele scherm.

Accessoires

Je kunt een paar optionele accessoires aanschaffen. Als eerste een houder waar je een smartphone in kunt steken waardoor de controller en de smartphone één geheel vormen. Let daarbij op de afmetingen van de houder, niet elke telefoon zal passen. Daarnaast is er een rubberen grip hoes beschikbaar voor intensieve gaming sessies met zweethandjes.

Conclusie

De Via-Gamepad F2 is een goed doordacht product met een herkenbaar maar functioneel design. Met Android apparaten heb je extra mogelijkheden zoals button mapping en op iOS kun je er zeker van zijn dat alle iCade spellen probleemloos werken. Mobile gaming begint volwassen te worden en de Via-Gamepad F2 tilt het speelplezier naar een hoger niveau.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.