ClickCease

Canon ontwikkelt AR headset met prijs van 40.000 euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Canon werkt aan de MREAL S1 AR headset, met een bescheiden prijskaartje van bijna veertigduizend euro. De hoge prijs indiceert dat Canon zich waarschijnlijk richt op de zakelijke gebruiker. De headset wordt verwacht in februari 2021 maar wordt nog niet verwacht in Nederland. 

Canon MREAL S1

De Canon MREAL S1 is een VR- en AR-headset in één

De Canon MREAL S1 is voorzien van stereoscopische camera sensoren en VR-displays. Daarnaast zitten er ook twee extra optische sensoren voor het extern volgen van de bewegingen van  de gebruiker. Deze features zorgen ervoor dat de bril naast VR ook AR ondersteunt. De bril wordt geleverd met een computer om de headset op aan te sluiten, software en onderhoud.

Klein en licht voor optimaal comfort

De headset van Canon weegt slechts 338 gram, hiermee is hij een stuk lichter lichter dan zijn concurrenten de HoloLens 2 en de Varjo XR-3. Hoewel de S1 zeer compact is moet hij nog steeds verbonden zijn aan een computer om te kunnen werken.  De MREAL S1 is ook als handheld device gebruiken door hem los te klikken van de headset. Volgens Canon is dit vooral praktisch bij het geven van snelle demo’s op events.

Canon MREAL S1 handheld

De kleur van je auto veranderen met een aanraking

De promovideo van Canon laat de toepassingsmogelijkheden van de MREAL S1 zien. Hier is te zien dat de headset een 3D-model van een auto in de echte wereld plaatst. Vervolgens is het mogelijk om en bijvoorbeeld om de auto van kleur te veranderen in real time.

Toepassingen van de MREAL S1

De headset is vooral ontworpen voor industriële doeleinden waar men beide handen nodig heeft. Nieuwe productielijnen in fabrieken testen wordt dankzij de Canon MREAL S1 eenvoudig, door middel van het plaatsen van 3D modellen van bijvoorbeeld machines en testen van workflow. De vraag is of bedrijven bereid zijn om zoveel te betalen terwijl er goedkopere opties op de markt zijn zoals de HoloLens 2, die vierduizend euro kost.

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.