ClickCease

Capitol en andere VR uit Nederland

Capitol is een organisatie die veel gebruik maakt van nieuwe technologie voor marketing doeleinden. Dit bedrijf uit Amsterdam is al enige tijd bezig met Virtual Reality projecten en 360 graden video. Ze hebben campagnes ontwikkeld voor grote namen als Doritos, Ford en Vodafone. Daarmee biedt Capitol niet alleen marketing voor merken maar ook voor de opkomende VR markt.

Doritos VR Battle

Als je aan Doritos denkt, denk je aan technologische gadgets. Bij Doritos in ieder geval wel, al eerder was er een campagne met drones en een gamepad drive uitdaging.

Nu hebben ze populaire YouTubers Milan Knol en Fifalosophy (wie kent ze niet?) in een virtuele ring gezet voor de Doritos Virtual reality Battle. Deze VR strijd wordt uitgevochten met gebruik van de HTC Vive. Wat dit allemaal te maken heeft met knapperige snacks is onduidelijk, je kunt op YouTube in ieder geval zien wie de winnaar is van deze strijd:

Technische Universiteit Eindhoven

Als je in het hoge Noorden woont en geen zin hebt om af te reizen naar het gemoedelijke Brabant kun je een virtuele tour volgen van de TUe. Google Streetview was de inspiratie voor dit project waarbij je verschillende delen van de TUe campus kunt bekijken via de browser.

Naast een goede manier om potentiële studenten te informeren kan de universiteit met Virtual reality de nadruk leggen op hun technologisch vernieuwende aanpak.

Van Gogh Museum

In deze video duik je in de schilderijen van Vincent van Gogh. Een aantal van zijn werken zijn in 3D nagemaakt en de camera vliegt door diverse landschappen in die typische van Gogh stijl. Dit is overigens niet de eerste Virtual reality presentatie die gebaseerd is op het werk van Vincent van Gogh.

Je kunt ook virtueel rondlopen in The Night Café en zijn slaapkamer bekijken in 3D met Bedroom at Arles. Deze drie presentaties zijn van andere producenten die ieder inspiratie putten uit de kleurrijke schilderen van deze artiest.

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.