ClickCease

Cardboards gebruiken in de silent disco

In films en televisieseries is het altijd opvallend hoe goed mensen elkaar kunnen verstaan in een discotheek. Zelfs met een fluisterstem kan de gesprekspartner elk woord perfect horen. Als je dit in de echte wereld ook wilt bereiken kun je naar een “Silent Disco” gaan. Dat is een club waar de muziek van de Dj’s niet over de speakers gaan, maar via draadloze hoofdtelefoons worden beluisterd. Wanneer je die hoofdtelefoon niet draagt is de ruimte helemaal stil, op de schuifelende voeten op de dansvloer na. Met Cardboards kun je VR silent disco toevoegen.

Hoe werkt een Cardboard?

Een Cardboard is een kartonnen smartphone houder waarmee je van elke moderne smartphone in een oogwenk een Virtual Reality headset kunt maken. Je kunt deze kartonnen vouwplaat laten bedrukken met een logo, bijvoorbeeld van een discotheek. Omdat het systeem niet beperkt is tot een bepaalde presentatie kan de Cardboard ook buiten de club gebruikt worden. Het is daarmee ook een effectief marketing instrument.

 

Verschil tussen VR en AR

Bij Virtual Reality wordt het gehele zicht vervangen door een virtuele wereld. Een Cardboard houder kan met de rotatie herkenning van een smartphone heel nauwkeurig de beweging van het hoofd registreren waardoor de gebruiker het gevoel heeft in een andere wereld te staan. Met de huidige technologie in smartphones is het niet mogelijk fysiek in de VR wereld rond te lopen, er is geen absolute positiebepaling die luxere VR headsets wel bieden.

Augmented Reality kennen we bijvoorbeeld van Pokémon GO, er wordt een virtuele laag over de echte wereld gelegd die alleen zichtbaar is op het beeldscherm. Hoewel Cardboard houders doorgaans gemaakt zijn voor VR toepassingen, kun je de camera van de smartphone ook gebruiken om een AR effect te bewerkstelligen. De Cardboard houder moet dan wel een gaatje hebben voor de smartphone camera. De Gear VR van Samsung heeft een dergelijke functionaliteit, al wordt daar in praktijk vooralsnog weinig gebruik van gemaakt.

De technologie achter de Silent Disco VR

Voorheen kon je in een Silent Disco slechts één geluidsbron beluisteren. Iedereen in de locatie kon zo luisteren naar dezelfde Dj set. Door nieuwe ontwikkelingen is het nu mogelijk om meerdere kanalen te kiezen, zo kun je zelf jouw favoriete muziek kiezen. Dat maakt de Silent Disco uniek ten opzichte van een normale discotheek. Jij kunt bijvoorbeeld uit je dak gaan met Hard Rock, terwijl jouw date bonkende House muziek luistert.

Bij Silent Disco met VR elementen is de keuze van de content voor de aanbieder. De exploitant kan bijvoorbeeld een app laten maken die je ter plekke kunt installeren op je eigen smartphone, met een selectie aan visuele presentaties on demand. Je kunt ook een livestream uitzenden op de maat van de muziek, bijvoorbeeld door een Vj in te schakelen. Net zoals er met audio meerdere mogelijkheden zijn geldt dat ook voor de visuele presentatie.

 

Gevaar van VR Silent Disco

Omdat VR je standaard afsluit van de omgeving is de kans op botsingen tussen bezoekers zeker aanwezig. Door Augmented Reality te gebruiken kan deze beperking weggenomen worden. Denk aan de welbekende Snapchat filters, zo kun je bijvoorbeeld een gekostumeerd bal maken met virtuele maskers. Het is ook mogelijk om de VR presentatie aan te bieden in speciale “hot seats”, roterende fauteuils waarmee je de gebruiker netjes op zijn of haar plaats houdt. Het geeft de VR presentatie ook een luxe factor, een toegevoegde waarde aan het standaard aanbod.

 

Content voor Silent Disco VR

Wanneer je beeld en geluid live kunt combineren met een Dj / Vj combo kun je alle kanten uit. Als dat een stap te ver mocht zijn kun je ook bestaande 360 graden content gebruiken. Er zijn voldoende videoclips die vrij te gebruiken zijn, of tegen betaalbare licentiekosten. Je kunt apps op maat laten maken, of een web based VR presentatie laten maken tegen relatief veel lagere kosten.

Cardboard Kopen

VR voor thuis

Laten we niet vergeten dat de VR Cardboard houder niet alleen gebruikt kan worden in de Silent Disco, maar ook thuis. Eigenlijk overal waar mensen met smartphones zich bevinden. Een Cardboard met opdruk is een stuk karton dat beter wordt gezien dan een visitekaartje in de achterzak, of een flyer in de papierbak. De kosten voor een Cardboard houder met opdruk vallen reuze mee, het blijkt een effectief promotiemiddel met de vinger op de pols van de huidige trends.

De VR Silent Disco is op zich al een interessante publiekstrekker, door het te combineren met Virtual Reality breng je deze vorm van entertainment naar een compleet nieuw niveau.

Wat ons betreft kunt u het beste meefeesten met de disco met de nieuwe HTC VIVE Focus plus.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.