ClickCease

festival cardboards als promotiemateriaal

Het hele jaar door worden er festivals georganiseerd. Muziek festivals, film festivals, food festivals en ga zo maar door. Alle zintuigen worden geprikkeld. Je kunt met een Cardboard Virtual Reality headset een nieuwe dimensie geven aan festivals, in 360 graden.

Met een cardboard kun je niet alleen promotie maken voor het festival start, je kunt ook tijdens het festival gebruik maken van VR, en ook na het festival zal de Cardboard nog vaak gebruikt worden. Cardboard VR is de nieuwe manier van papier recycling

Wat is “Cardboard VR” eigenlijk?

Met de naam “Cardboard” wist Google een even simpele als doeltreffende naam te verzinnen voor deze eigenzinnige Virtual Reality smartphone houder.

Vouw een stuk karton, zet er twee plastic lenzen in, steek je eigen smartphone in de houder en voilà, je hebt een VR headset in handen.

Sinds de introductie van de Google Cardboard in 2014 hebben veel bedrijven hun eigen versie uitgebracht als promotiemiddel. Soms met eigen VR content, soms gewoon als weggevertje en marketinginstrument.

De kosten voor een Cardboard bedrukken liggen laag, de zichtbaarheid is erg hoog. Google heeft zelf al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht, daar zijn alle promotie Cardboards van andere fabrikanten en merken nog niet eens meegeteld.

Cardboard als promotie bij festivals

Zoals we al eerder aangaven is een Cardboard geen wegwerpartikel, het is een object die een eigen leven gaat leiden. Met elke smartphone kun je een enorme hoeveelheid VR content en 360 graden foto’s en videoclips bekijken. De levensloop van een Cardboard VR houder begint voor het festival, en duurt tot lange tijd erna. Laten we deze levensloop eens in drie fasen splitsen:

Cardboards voor het festival

Er wordt een festival georganiseerd, hier zijn grote investeringen mee gemoeid. Er moeten kaartjes verkocht worden, het publiek wil vooraf weten wat er te beleven valt. Door een Cardboard houder met opdruk te laten maken kun je geïnteresseerden alvast een voorproefje geven.

Als het een muziekfestival betreft maak je een afspeellijst met 360 graden video’s van artiesten die optreden op het festival. Wanneer het een terugkerend festival betreft kun je beelden van de vorige editie laten zien in 360 graden.

Je kunt ook een virtuele tour laten maken waarin je de potentiële bezoeker laat zien wat ze te wachten staat. De kaartverkoop zal niet te stoppen zijn.

google cardboard bedrukken
vr cardboard bedrukken

Tijdens het festival cardboards

De festivalgangers druppelen binnen, het terrein vult zich met mensen die klaar zijn voor een feestje. Wanneer er tienduizenden mensen staan te genieten kan niet iedereen het podium nog duidelijk zien. Door 360 graden livestreams te maken vanaf het podium kun je ook de achterste rij laten meegenieten.

Het beperkt zich niet tot live video, je kunt ook apps met geolocatie laten maken om de bezoekers extra informatie te geven. Denk aan een interactieve plattegrond. Bij een vette houseparty kun je psychedelische beelden door de Cardboard viewer weergeven, dat is weer eens wat anders dan een lasershow!

festival cardboards na het festival

Het was een fantastische ervaring met heerlijk weer, je hebt nieuwe mensen ontmoet. Gelukkig hebben we de foto’s nog, en videobeelden, ditmaal in 360 graden. Het is alsof je een reis terug maakt in de tijd. Geef de bezoeker achteraf meer dan een fotoserie op de website, laat ze die ervaring weer opnieuw beleven. En vergeet niet, er zijn duizenden apps, video’s en foto’s om te bekijken met een Cardboard houder en een smartphone. Elke keer als iemand de Cardboard met opdruk gebruikt is het logo weer prominent te zien. En je weet, naar iemand kijken met een VR bril is bijna net zo leuk als deze zelf dragen. Cardboards festival gaan we nog vaak horen verwachten we.

 

Filmfestivals met cardboards

In bovenstaande voorbeelden lag de focus op muziekfestivals, maar ook voor filmfestivals zijn Cardboard houders enorm geschikt. Het Tribeca filmfestival laat VR producties zien, elke aanwezige kan deze films persoonlijk ervaren. Ook het Sundance festival heeft VR als standaard medium op het programma staan.

 

Muziekfestivals

Het Coachella festival heeft ook een eigen Cardboard design laten ontwikkelen, en gaf deze houders weg aan alle aanwezigen. Zo konden ze live meekijken, achteraf worden deze eenvoudige houders van karton uiterst effectieve marketing instrumenten die een compleet eigen leven gaan leiden. Lees hier meer over VR bij evenementen.

 

En nog veel meer…

De mogelijkheden van Virtual Reality zijn haast onbegrensd, het is de inspiratie van de aanbieders en artiesten die de grenzen bepaalt. En we hebben deze grenzen nog lang niet bereikt, kijk bijvoorbeeld naar het Bosch VR project, een virtuele reis door het meesterwerk “Tuin der Lusten” dat tijdens het SXSW festival te zien was. Virtual Reality wordt steeds vaker gebruikt als integraal onderdeel van een festival, van klassieke opera tot moderne kunst, van popfestivals tot niche festivals voor liefhebbers. Die Cardboard zal niet gauw tussen het oud papier komen te liggen. Tegenwoordig kan je ook meerdere soorten headsets voor festivals gebruiken, overweeg bijvoorbeeld de pico g2 4k te kopen

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.