ClickCease

Carl Zeiss VR One

In 1846 begon Carl Zeiss in Duitsland met de ontwikkeling van optische systemen. Hij maakte in die tijd microscopen van zeer hoge kwaliteit. Al snel groeide Zeiss uit tot de grootste fabrikant van optieken. Dit bedrijf heeft de basis gelegd voor de fabricage van moderne optieken. Nu is dit merk nog steeds een gerenommeerde naam op het gebied van cameralenzen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Zeiss nu ook een product heeft op het gebied van Virtual Reality; de Zeiss VR One.

Mogelijkheden

Zelf spreekt Zeiss van een “One of a Kind” product, maar een vergelijking met producten als de Oculus Rift en de Gear VR van Samsung ligt voor de hand. Een voordeel is dat de VR One zowel met Android als iOS toestellen te gebruiken is. Maar de keuze aan apparaten is beperkt, alleen de iPhone 6 en Samsung Galaxy S5 werken met dit model. Er zullen wel meer brillen komen die ook andere apparaten ondersteunen met verschillende beeldformaten.

De bril is niet een op zichzelf staand apparaat, je hebt er een smartphone voor nodig. Die plaats je in de houder en met Zeiss Apps kun je genieten van een VR ervaring zoals het bekijken van films. Een interessante feature is de “augmented reality” mogelijkheid waarmee je een overlay op de realiteit krijgt. Dit is mogelijk dankzij de camera van de smartphone die door een uitsparing in de bril gebruikt kan worden.

Software is de grootste beperking

Op dit moment zijn er slechts drie Apps van Zeiss, waarvan drie voor Android en twee voor Apple. Gelukkig worden universele VR Apps ondersteund zoals de Google Cardboard Apps maar de keuze is nog beperkt. Het is de vraag of dit aantal snel zal groeien, dat hangt natuurlijk af van het succes. De prijs valt nog mee, voor €99,- exclusief verzendkosten kun je een exemplaar bestellen.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.